Emoties en motivatie op PV3 acrogym

In het weekend van 15 en 16 april 2023 werd de 3de Provinciale voorronde, voor het A/B-niveau in acrogym, georganiseerd door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in Mariakerke bij Gent. Na de knappe resultaten op de FIAC moesten de Merksemse gymnasten opnieuw de vloer op, richting de Vlaamse kampioenschappen.

Bij de seniors selecteerden Safiye Sen, Tyani Sleurs en Rihanna Dejaeger zich met verve op zaterdag voor die VK met het Brons.

Zondag waren Maarten Houvenaghel, Lili Van Den Kieboom, Cami Demont, Lynne Duchateau en Margot Luyckx aan de beurt. Beide formaties kweten zich van hun opdracht, bevestiging op de weg naar het VK.

Spijtig genoeg staat een derde formatie aan de kant, door een plots ongemak bij één van de partners. Het gevoel van succes beleven werd omgezet in een emotionele beleving zowel bij de coaches als bij de gymnasten.

Het prestatiegedrag van die gymnasten, is door de positieve instelling van de coaches op training gestuurd naar competenties die bijdragen aan de ontwikkeling en het leveren van dergelijke resultaten.

Met dit toekomstperspectief is het duidelijk dat de trainingen niet enkel gericht zijn op fysieke en technische ontwikkelingen, maar dat de plezierbeleving haar plaats heeft.

PROVINCIALE VOORRONDE 3 ACROGYM A/B-NIVEAU 15 EN 16/04/2023 TE MARIAKERKE
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
GROEP 11 +19JAAR SAFIYE SEN, TYANI SLEURS, RIHANNA DEJAEGER 24,960 BRONS *SELECTIE VK
A-NIVEAU
GEMENGD PAAR 10-16 JAAR MAARTEN HOUVENAGHEL, LILI VANDEN KIEBOOM 46,800 4DE PLAATS *SELECTIE VK
GROEP 10-16 JAAR CAMI DEMONT, LYNNE DUCHATEAU, MARGOT LUYCKX 50,950 11DE PLAATS *SELECTIE VK