Een worldcup met de “stepping stones”

Van 5 t/m 9 april 2023 werd in Puurs de Flanders International Acrobatic Cup georganiseerd. 30 landen namen deel aan deze internationale World Cup.

Verschillende en verscheidene formaties, coaches en juryleden, van Klimop R.T. Merksem, stonden er dagelijks op de wedstrijdvloer met hun balans en tempo-oefeningen. In de finale met één derde, gecombineerde oefening. Best pittig.

Supporters waren goed vertegenwoordigd.

Het trio Safiye Sen, Rihanna De Jaeger en Tyani Sleurs, gingen bij de seniors, op een 6de plaats de finale in. Spannend, want in deze finale klommen zij zelfs op naar een 4de plaats.

Maarten Hoevenaghel en Lili Vanden Kieboom brachten in de jeugdcategorie als mixed pair, twee knappe oefeningen, waarmee ook deze gymnasten zich plaatsten voor de finale. In die finale behaalden zij hun hoogste score met 23,700 punten en behielden zo hun 6de plaats. De spanning werd door de jonge formatie goed gekanaliseerd.

Tussen al dat internationale geweld en in een groot deelnemersveld waren er nog formaties uit de Merksemse gymhal Terlinden die op een mooie plaats eindigden in de uitslag. Het behalen van deze resultaten op korte termijn zorgt voor succesbeleving, geeft meer zelfvertrouwen en brengt gymnasten en coaches steeds dichter bij het langetermijndoel.

Tijdens de wedstrijddagen overheersten positieve emoties bij gymnasten, trainers, juryleden en (sport)ouders. Duidelijker kan samenwerking en taakgerichtheid niet zijn. Zo werd deze editie van de FIAC een lerende omgeving. Eén waarin plezierbeleving als meerwaarde mocht genoteerd.

Proficiat!

FLANDERS INTERNATIONAL ACROBATIC CUP 05 T/M 09/04/2023 TE PUURS
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
NIVEAU: QUALIFICATIONS
SENIORS WOMEN’S GROUP SAFIYE SEN, RIHANNA DE JAEGER, TIANY SLEURS 49,340 6DE PLAATS *SELECTIE FINALE
MIXED PAIR 11-16 JAAR MAARTEN HOUVENAGHEL, LILI VANDEN KIEBOOM 47,500 6DE PLAATS *SELECTIE FINALE
WOMEN’S GROUP 11-16 JAAR LYNNE DUCHATEAU, MARGOT LUYCKX, CAMI DEMONT 50,700 14DE PLAATS
WOMEN’S GROUP 12-18 JAAR LIVIA VAN HOOGTEN, PARIS CHARVET, AYCO PIEDFORT 49,740 32STE PLAATS
NIVEAU: FINALE
SENIORS WOMEN’S GROUP SAFIYE SEN, RIHANNA DE JAEGER, TIANY SLEURS 24,280 4DE PLAATS
MIXED PAIR 11-16 JAAR MAARTEN HOUVENAGHEL, LILI VANDEN KIEBOOM 23,700 6DE PLAATS