De talentvolle gymnast heeft sturing nodig

In het weekend van 18 en 19 maart waren jonge gymnasten van Klimop R.T. Merksem actief in zowel Eeklo als Ternat. De Gymnastiekfederatie Vlaanderen organiseerde immers een Provinciale voorronde van het I-niveau zowel in de discipline acrogym als in tumbling.

Vanuit de Merksemse gymclub waren Jozefien Aps, Nicolas Blake En Yasmine El Ajjaji op het appel in Ternat. Zij veroverden allen een gouden medaille en mogen zich opmaken voor het Vlaams Kampioenschap later op het jaar.

In de discipline acrogym stonden Pipa Daponte, Finn Schouwaerts, Milla-Kinti Tunkara, Katarina Stassen en Merel Goossens op de wedstrijdvloer in Eeklo. Hier werd het Zilver voor het trio en Brons voor het duo. Het Vlaamse Kampioenschap wenkt ook voor deze formaties.

Dit zijn talentvolle en jonge gymnasten die trainen in gymhal Terlinden én die sturing nodig hebben om hun doel te bereiken. De trainers die voor de begeleiding en de opleiding zorgen spelen hierin een belangrijke rol. Samen met de sportouders zorgen zij voor stimulansen om op het juiste moment de juiste stappen te zetten.

Proficiat.

PROVINCIALE VOORRONDE 3 TUMBLING I-NIVEAU 18 EN 19/03/2023 TE TERNAT
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
I-NIVEAU
MEISJES 10 JAAR JOZEFIEN APS 00.00 GOUD
MEISJES 10 JAAR YASMINE EL AJJAJI 00.00 GOUD
JONGENS 10 JAAR NICOLAS BLAKE 00.00 GOUD
PROVINCIALE VOORRONDE 3 ACROGYM I-NIVEAU 18 EN 19/03/2023 TE EEKLO
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
I-NIVEAU
I2 9-15 JAAR GROEP FINN SCHOUWAERTS, PEPA DAPONTE, MILLA-KINTI TUNKARA 00.00 ZILVER
I1 9-15 JAAR DUO MEREL GOOSSENS, KATARINA STASSEN 00.00 BRONS