Bij het acroteam zitten alle signalen goed

In het weekend van 14 en 15 januari werd de Zeestern Trofee georganiseerd in De Panne. Voor deze internationale wedstrijd waren de gymnasten van het acroteam van Klimop R.T. Merksem reeds afgereisd op vrijdagavond. Zo bereiden zij zich op hotel en in alle rust voor op de wedstrijd.

Verschillende en verscheidene wedstrijden gingen al vooraf aan deze competitie. In de Panne stonden heel wat clubs aan de start die zich straks ook in de reguliere competitie zullen aandienen. Een waardemeter dus.

In de leeftijdscategorie 11 tot 16 jaar deden Lynne Duchateau, Cami Demont en Margot Luyckx het best goed, gezien het ongemak van één van de meisjes en hun beperkte trainingsintensiteit die zij als formatie hierdoor kunnen neerzetten.

Het trio Safiye Sen, Rihanna Dejaeger en Tiany Sleurs haalden op alle voorgaande wedstrijden steeds het podium. In De Panne schoven ze met een hoge score naar het hoogste schavotje met het goud!

Hun clubgenoten Milla Tunkara, Finn Schouwaerts en Pepa Daponte toonden zich sterk en behaalden eveneens een plaats op het podium met het brons.

Voor Livia Van Hoogten, Ayco Piedfort en Paris Charvet werd het op de Ozak in Nederland nog het goud. Op de Zeestern deden de gemaakte foutjes hen de das om. Hoe meer wedstrijden dit team voorgeschoteld krijgt, hoe meer het leert omgaan met druk zover is duidelijk.

Op naar de volgende met ambitie, samen met de andere acrobaten uit de Merksemse gymhal.

ZEESTERN TROFEE IN ACROGYM 14 EN 15/01/2023 IN DE PANNE
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
I2-NIVEAU
GROEP 9-15 JAAR MILLA TUNKARA, FINN SCHOUWAERTS, PEPA DAPONTE 24,950 BRONS
WOMEN GROUP 11-16JAAR LYNNE DUCHATEAU, CAMI DEMONT, MARGOT LUYCKX 49,700 9DE PLAATS
WOMEN GROUP 11-19 JAAR SAFIYE SEN, RIHANNA DEJAEGER, TIANY SLEURS 25,610 GOUD
WOMEN GROUP 12-18 JAAR LIVIA VAN HOOGTEN, AYCO PIEDFORT, PARIS CHARVET 47,030 13DE PLAATS