Aanleg, leervermogen en plezier op het Vlaams kampioenschap

Het eerste Vlaamse Kampioenschap van het turnseizoen 2022-2023 werd door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen georganiseerd op 22 en 23 april in Hulshout.

Voor tumbling in de leeftijdscategorie 10 jaar, in het I-niveau, hadden zowel Nicolas Blake, Jozefien Aps als Yasmine El Ajjaji zich gekwalificeerd voor deze finale. Tijdens de trainingen is er een duurzame en vruchtbare sportomgeving waardoor de drie jonge gymnasten van Klimop R.T. Merksem best aardig en met vertrouwen voor de dag kwamen op de wedstrijd.

Trainers, coaches en (sport)ouders engageerden zich om samen de prestaties van de gymnasten te sturen en nog te verbeteren. Alle drie verhoogden de tumblers dan ook hun moeilijkheid bij de uitvoering van hun sprongen op de tumblingbaan en in de trampoline.

Uiteindelijk werd er voor de vereniging gescoord met tweemaal goud en eenmaal brons en het podium. Plezier in het beoefenen van (wedstrijd)gymnastiek, ontwikkeling en winnen gaat dus samen. Het werd genieten, genieten van die ene lach die goud waard is.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP TUMBLING I-NIVEAU 22 EN 23/04/2023 TE HULSHOUT
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
I-NIVEAU
MEISJES 10 JAAR JOZEFIEN APS 00.00 GOUD
MEISJES 10 JAAR YASMINE EL AJJAJI 00.00 GOUD
JONGENS 10 JAAR NICOLAS BLAKE 00.00 BRONS