Zomertrainingen terug van weggeweest

Bij de aanvang van de maand augustus starten de gymnasten uit de groepen mini-gym/gymtopia, pré- en competitie van de disciplines acrogym en tumbling hun turnseizoen.

De twee laatste weken van de schoolzomervakantie wordt er door de club traditioneel een turnstage opgezet. Het woord “traditioneel” gebruiken, was niet vanzelfsprekend. De laatste editie dateert alweer van het jaar 2019.

Alle gymnasten hadden een programma meegekregen in de maand juni als voorbereiding op hun deelname aan de zomerstage. Dagelijks zijn er immers trainingen van 9u30 tot 17u00, de nodige lichaamsverzorging, rust en pauzes inbegrepen.

Dankzij de clubtrainers Patsy Martens, Shauni Coenen, Karlien Bresseleers, Yanthe Van Gorp, Mike Peeters, Luk Goris en Eddy Van Schevensteen waren de gymnasten in staat om de hoge intense trainingen goed te verwerken en een basis te leggen naar meer in de eerste periode van de maand augustus.

Het tweede gedeelte zat doorspekt met een hogere moeilijkheid, zowel op fysiek vlak, op het vlak van nieuwe technieken en op het vlak van samenwerken in een formatie.

Zino Merckx (Les Ballets de Monte Carlo) zorgde voor de choreografie. Met Tom Verhoeven van Motionlab ondergingen alle gymnasten, vanaf de groeispurt, een screening om hun lichaamsscholing te testen en aan te passen indien nodig.

Traditioneel zijn er buitenlandse coaches actief en in deze periode waren dat Yo Chibak en Levi Yashet beiden uit Israël. Een internationaal gezelschap daar in gymhal Terlinden. Met de K van Kracht zit er ook muziek in die voorbereiding bij Klimop R.T. Merksem.