Succes om trots op te zijn

Terwijl quasi alle ogen en oren gericht zijn op de voetbalwereld in Quatar, werd het voor het acroteam van Klimop RT Merksem een eerste contact met de wedstrijdvloer in het seizoen 2022-2023. Alle formaties kwamen in competitie in het weekend van 26 en 27 november, tijdens de interclub van de ATAC, in de Edu-sporthal in Merksem. Gymnasten, trainers en supporters waren voorbereid en vol vertrouwen in wat komen moest.

Op zaterdag waren de teams in het niveau van de reacreagym aan de beurt. Voor hen was de grootste taak ervaring opdoen en de richtlijnen van de trainers omzetten in de wedstrijdvorm. Zo geschiedde voor, Anastasia Trusova, Varvara Zaharina, Elisabeth Stassen, Alix Plompen, Katarina Stassen en Merel Goossens.

Later op de avond kwam de formatie van Rihanna Dejaeger, Safiye Sen en Tiany Sleurs de vloer op. Knap, want met het Zilver was de toon gezet.

Zondag was het opnieuw vroeg dag voor het A- en I-niveau.

Lili Vanden Kieboom, Maarten Houvenaghel, Lynne Duchateau, Cami Demont, Margot Luyckx, Livia Van Hoogten, Ayco Piedfort, Paris Charvet, Terri Vanden Kieboom, Bartek Kozyra, Finn Schouwaert, Pepa Daponte, Milla Tunkura, Sophia Van Hoogten, Ona De Jaeger, Elune Moortgat werkten gelijkwaardig en veilig samen. Prachtige resultaten, waarbij de podiumplaatsen vrolijk aan elkaar werden geknoopt.

De jongste juryleden vanuit Klimop RT Merksem werden ook nog eens gefeliciteerd om hun kennis en kunde in de evaluaties. Een knap team aan scheidsrechters uit de Merksemse stal was het ganse weekend op post. Hiervoor is er geen toverformule op de trainingen, wel een dosis hard werken gemixt met realiteitszin.

Volgende week tijdens de Kempen Cup in Oud-Turnhout komt nagenoeg het acroteam van Klimop RT Merksem opnieuw in wedstrijd. Vanop de ATAC, kunnen zij vanuit de kernwaarden ambitie, ervaring en plezierbeleving gebruiken om te bevestigen.

Klimop RT Merksem is trots op dit succes!

ARTGYM TRY OUT ACROBATIC COMPETITION 26 EN 27/11/2022 TE MERKSEM
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
NIVEAU RECREAGYM
DUO’S 9-14 JAAR ANASTASIA TRUSOVA , VARVARA ZAHARINA 11,250 7DE PLAATS
DUO’S 9-15 JAAR KATARINA STASSEN, MEREL GOOSSENS 10,850 5DE PLAATS
I-NIVEAU
I2 9-14 JAAR DUO’S TERRI VANDEN KIEBOOM, BARTEK KOZYRA 22,100 BRONS
GROEP FINN SCHOUWAERT, PEPA DAPONTE, MILA TUNKURA 21,950 BRONS
I1-NIVEAU
10-15 JAAR GROEP SOPHIA VAN HOOGTEN, ONA DE JAEGER, ELUNE MOORTGAT 23,300 ZILVER
B-NIVEAU
GROEP 11+ 19 JAAR RIHANNA DE JAEGER, SAFIYE SEN, TIANY SLEURS 23,90 ZILVER
A-NIVEAU
11-16 JAAR DUO’S LILI VANDEN KIEBOOM, MAARTEN HOEVENAGHEL 46,200 GOUD
GROEP LYNNE DUCHATEAU, CAMI DEMONT, MARGOT LUYCKX 48,100 ZILVER
12-18 JAAR GROEP LIVIA VAN HOOGTEN, AYCO PIEDFORT, PARIS CHARVET 45,760 6DE PLAATS