Klimop RT Merksem was op de afspraak op het Groot Belgisch Kampioenschap

De organisatie van het groot Belgisch kampioenschap was in handen van de gymnastiekfederatie Vlaanderen. de topsporthal in gent aan de Blaarmeersen was de plaats waar alle turndisciplines hun titelfinale turnden, in het verlengde weekend van 26, 27, 28 en 29 mei 2022.

Wie bij de aanvang van het turnseizoen 2021-2022 had vooropgesteld dat ook de gymnasten van Klimop R.T. Merksem op dit BK zowel in acrogym als in tumbling zouden meestrijden werd hoogstwaarschijnlijk niet voor vol aanzien. De mogelijkheden in sporthal Roosendael waren zowat opgebruikt, zowel fysiek als mentaal. De roep terug naar een verbeterde gymhal Terlinden klonk hard.

Gymnasten, trainers en bestuurders waren al de ganse pandemie behoedzaam en inventief om progressie te behouden. Iedereen stond dus op scherp.

Op zaterdag waren de gymnasten van het A-niveau in tumbling als eersten aan de slag. Bij de meisjes 11 jaar turnden Emma Roggeman en Tyana De Scheerder een hogere moeilijkheid. Happy gymnast, happy coach.

Veel later bijna aan het einde van deze wedstrijddag mocht Yaro Merckx bij de senioren jongens, de tumblingbaan op als laatste gymnast van het ganse lot.
Ondertussen was er geen stoeltje meer vrij in de topsporthal en stonden ook de gaanderijen vol volk. Druk of niet … Yaro had het er best lastig mee in zijn eerste BK in deze leeftijdscategorie.

Ondertussen stonden er in de discipline acrogym gymnasten van Klimop R.T. Merksem, met Livia Van Hoogten en Liv Schouwaerts, op de vloer. Met een knappe oefening behaalden zij een podiumplaats en het Brons. Deze formatie had al een mooi seizoen geturnd met het Goud op het Provinciaal Kampioenschap en Zilver op het Vlaams Kampioenschap

Een prachtige afsluiter van deze eerste wedstrijddag!

Zondag verliep het Jitske Varga bij de meisjes 14 jaar op de tumblingbaan, voor het eerst dit turnseizoen, minder goed. Haar clubgenote Saar Vaassen plaatste zich, later, met twee sterk uitgevoerde tumblingreeksen op een 5de plaats bij de meisjes 15 jaar. Voor Saar, ouders, trainers en de sportfysiotherarpeut meer dan een voldoening na een lange periode van leed.

Het werd ook de voorbode van meer.

Max Keustermans ging, bij de jongens 15-16 jaar, in deze flow voluit voor het podium. Ondanks felle tegenstand behaalde hij met het Goud de titel van Belgisch Kampioen. Schitterend … want ook al Goud op het Provinciaal Kampioenschap en Zilver op het Vlaamse kampioenschap voor deze gymnast.

Klimop R.T. Merksem was even later nog eens aan het feest toen de formatie van Astrid Hoevenaghel en Finn Schouwaerts ook nog het Brons binnenhaalden. Het plaatje klopte in Gent.

Gymnasten, trainers, juryleden, ouders en supporters het was ons team en one team. Klimop R.T. Merksem neemt met deze resultaten fier afscheid van een turbulent wedstrijdseizoen.

Op 4 juni volgt nog Klimgym, in gymhal Terlinden, een demonstratie en een feest voor het oog.

GROOT BELGISCH KAMPIOENSCHAP ACROGYM 26,27,28 EN 29.05.2022 TE GENT
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
DUO 11-17 JAAR LIV SCHOUWAERTS, LIVIA VAN HOOGTEN 24,140 BRONS
DUO 11-+19 JAAR ASTRID HOUVENAGHEL, FINN SCHOUWAERTS 25,090 BRONS
GROOT BELGISCH KAMPIOENSCHAP TUMBLING 26,27,28 EN 29.05.2022 TE GENT
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
A-NIVEAU
MEISJES 11 JAAR EMMA ROGGEMAN 36,450 14DE PLAATS
MEISJES 11 JAAR TYANA DE SCHEERDER 35,600 17DE PLAATS
SENIORS JONGENS YARO MERCKX 40,700 13DE PLAATS
B-NIVEAU
MEISJES 14 JAAR JITSKE VARGA 37,700 17DE PLAATS
MEISJES 15 JAAR SAAR VAASSEN 41,150 5DE PLAATS
JONGENS 15-16 JAAR MAX KEUSTERMANS 41,400 GOUD