Klaar voor de sprint naar het BK

Het is exact drie jaar geleden dat er nog eens een vlaams kampioenschap in de discipline tumbling van het a en b-niveau, mocht en kon georganiseerd worden. op zaterdag 30 april en zondag 1 mei werd de start gegeven van het vk, anno 2022, door de gymnastiekfederatie vlaanderen in de stad beveren.

In de verschillende en verscheiden leeftijdscategorieën vielen heel wat verschuivingen te noteren. Jongelingen die plots bij de senioren hun opwachting maakten, het was geen uitzondering.

Op zaterdag werd het B-niveau geturnd en daar stapte Max Keustermans als eerste Merksemse deelnemer, bij de jongens 15 en 16 jaar, de tumblingbaan op. Max deed het uitstekend en behaalde het Zilver, en door naar het BK. Knap.

Bij de meisjes waren voor Klimop R.T. Merksem Jitske Varga (14 jaar) en Saar Vaassen (15 jaar) de volgende deelneemsters. Beiden turnden hun twee tumblingreeksen foutloos en zien we ook terug op het BK.

Na een lange dag sloten trainer en juryleden de wedstrijd tevreden af.

Zondag was het de competitie van het A-niveau met Emma Roggeman en Tyana De Scheerder in de categorie meisjes 11 jaar. Ook hier twee mooie parcours op de tumblingbaan en beiden selecteerden zich voor het BK in de stad Gent.

Het werd weer laat op de dag wanneer het de beurt was aan Yaro Merckx bij de senioren jongens. Yaro was er de jongste deelnemer en plaatste zich na de voorronde netjes voor de finale. Finale die hij even later voor het eerst mocht beleven als gymnast. Spanning en het geloof in eigen kunnen leverden hem uiteindelijk ook een selectie richting het BK op.

Dat alle gymnasten van Klimop R.T. Merksem een plaats veroverden in de eindronde van het BK is een fantastische bekroning. Met deze ervaring kunnen al die gymnasten de lijn doortrekken naar de volgende wedstrijd, het Belgisch Kampioenschap in de Topsporthal van de stad Gent.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP TUMBLING A/B-NIVEAU 30.04 EN 01.05.2022 TE BEVEREN
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
MEISJES 14 JAAR JITSKE VARGA 39,750 9DE PLAATS *SELECTIE BK
MEISJES 15 JAAR SAAR VAASSEN 40,900 6DE PLAATS *SELECTIE BK
JONGENS 15-16 JAAR KEUSTERMANS MAX 43,000 ZILVER *SELECTIE BK
A-NIVEAU
MEISJES 11 JAAR ROGGEMAN EMMA 36,950 14DE PLAATS *SELECTIE BK
MEISJES 11 JAAR DE SCHEERDER TYANA 36,650 15DE PLAATS * SELECTIE BK
JONGENS SENIOREN YARO MERCKX (VOORRONDE) 43,750 5DE PLAATS *FINALE + SELECTIE BK
JONGENS SENIOREN YARO MERCKX (FINALE) 42,000 8STE PLAATS