Klimgym mei 2016

Het project ‘Klimgym’

“Turnen is een sport enkel voor een paar getalenteerde die voor een select publiek van kenners, en slechts voor dit gezelschap alleen, hun kunnen tonen.”

Als boutade of cliché kan dit tellen. Toch is het een opvatting die leeft onder mensen die onze sport vanop afstand volgen en slechts via de media geconfronteerd worden met topprestaties van atleten op wereldkampioenschappen en de nog meer tot de verbeelding sprekende Olympische Spelen.

Is gymnastiek dan een elitaire sport geworden? Natuurlijk niet, want meestel is het een life-time sport voor de gedreven beoefenaars.

In het beleidsscenario van onze vereniging ontwikkelde zich aldus het ene jaar een TURNGALA en het daaropvolgende jaar een KLIMGYM. Hierbij komen ALLE GYMNASTEN in actie en hangen wij voor ouders, supporters, sponsors, de vrienden van … of gewoon belangstellenden in een ONTSPANNEN SFEER een beeld op van KLIMOP R.T. MERKSEM als turnvereniging.

Inderdaad is KLIMGYM, als evenement, in niets te vergelijken met het Turngala. Het accent ligt daar op een organisatie met hoge sportieve aspiraties, zowel vanuit eigen midden als uit de nationale- en internationale turnwereld. Wie herinnert zich niet de aaneenschakeling van prachtige oefeningen zowel van onze gymnasten als van Bulgaarse-, Russische-, Nederlandse-, Poolse-, Finse- of Duitse turners, die de show een meerwaarde gaven … en tegelijkertijd ONZE plaats op de internationale scène bevestigden.

Wie herinnert zich niet – anno 2017 – de eivolle korfbalhal KWIK, de schitterende choreografieën, de geslaagde meervoudige salto’s, de acrobatische hoogstandjes, de showelementen, de lovende kritieken … In 2017 net bij het zeven-en-negentigjarig bestaan van de vereniging, werd de vindingrijkheid en het organisatietalent nog maar eens in beeld gebracht! Tweemaal mocht het plakaatje “uitverkocht” uithangen, zowel bij de voorstelling in de Matinee als bij show van de Soiree. Die editie van het TURNGALA97 bracht bevestiging van al het voorgaande.

De nakende KLIMGYM biedt  een namiddagvullend programma, waarin na elke demonstratie van onze gymnasten een rustperiode zit ingebouwd, zodanig dat iedereen aanwezig, de club en de mensen die er deel van uitmaken, beter kan leren kennen. Alle Antwerpenaren aan ’t bewegen. Een muzikaal intermezzo zorgt tevens voor de nodige afleiding. En aan het eind van de dag kan iedereen aanschuiven aan het afsluitende overheerlijke eetfestijn.

KLIMGYM vormt tevens een RUSTPUNT:

1. Voor gymnasten die zonder competitieve spanning hun optreden kunnen verzorgen.
2. Voor het publiek dat zich, na een werkweek vol inzet, in een ander kader bij een hapje en een drankje kan ontspannen in een unieke omgeving.
3. Voor Klimop R.T. Merksem dat zich opmaakt om in het komende jaar weer een knalprestatie neer te zetten tijdens
het geplande Turngala.

KLIMGYM is tevens PROMOTIE:

Aan de basis, op initiatie- en topsportniveau heeft de club immers heel wat te bieden. Van de kleinsten uit de kleutergym, over het kinderturnen, turnen voor de jeugd en jongelingen naar gymnastiek voor volwassenen. IEDEREEN neemt deel.

U KOMT TOCH OOK?!