Herfststage, back on track

Traditioneel organiseert Klimop RT Merksem een turnstage tijdens zowat alle schoolvakanties. In 2022 werd de herfstturnstage voor het eerst opnieuw op poten gezet in de verbouwde gymhal Terlinden.

Een week lang turnden acrobaten en tumblers met heel wat enthousiasme, om zowel hun individueel niveau of het niveau van hun acro-formatie te optimaliseren. Aan de jongste gymnasten uit de opleiding via Minigym/Gymtopia werden op die manier niet alleen basis skills en grote lijnen meegegeven. Binnen de leeftijdscategorieën van de disciplines in acrogym en tumbling werd er naast de haalbaarheid van opportuniteiten en nieuwe turnelementen ook getraind richting de wedstrijdperiode.

Tijdens het toonmoment aan het eind van de week mochten ouders en belangstellenden vaststellen dat er zowel een positieve sfeer heerst binnen groep, naast de focus om de verder te groeien. De afsluitende Halloweenfuif bracht bevestiging van dit alles.

Gedurende de trainingsweek was Tom Verhoeven, sportfysiotherapeut, van Motionlab via zijn deskundigheid aanvullend op de trainingen. Traditioneel waren er steeds externe trainers actief op de turnstages. Alleen, geschiedenis en traditie maken geen handstanden of salto’s. Vandaar dat de ganse week Vlaams getint was, wanneer het over de inzet van de trainers gaat.

Kim Bergmans en Vincent Casse waren als externe trainers, in de discipline acrogym, te gast in gymhal Terlinden, samen met de clubtrainers Karlien Bresseleers, Shauni Coenen, Patsy Martens, Astrid Houvenaghel, Eliza Torres Gonzalez, Yanthe Van Gorp en Yentel Wellens.

In de discipline tumbling was Jonathan Duyols te gast, naast de clubtrainers Luk Goris en Eddy Van Schevensteen.

Een week aan trainingen waarbij de factor fun écht mee het verschil maakt.