Genieten van knappe prestaties en mindfulness

Aan het eind van de schoolpaasvakantie werd het provinciaal kampioenschap acrogym in het A/B-niveau, van de gymnastiekfederatie vlaanderen, georganiseerd op 16 en 17 april 2022, in niel.

De formaties van Klimop R.T. Merksem deden het in de voorafgaande wedstrijden best goed, maar dat is geen garantie. Het is lente en de zon schijnt, de vogeltjes fluiten en de berkenpollen vieren hoogtij.

Van decompressie kon er echter geen sprake zijn, training is nodig om de chemie tussen de verschillende partners te behouden en de groep goed voor te bereiden. En dat rendeerde, ook al was het niet evident.

Op zaterdag was er in het B-niveau met het duo Liv Schouwaerts en Livia Van Hoogten een eerste Merksemse formatie aan de beurt in de leeftijdscategorie 11-17 jaar. Met een volledig punt voorsprong op de nummer 2 in de rangschikking behaalden zij het Goud.

Hun clubgenoten Finn Schouwaerts en Astrid Houvenaghel openden later op de dag, hun oefening met een pyramide die de mist inging. Alle overige elementen turnden zij foutloos waardoor hun formatie het Zilver mee naar Merksem bracht.

Het paasweekend werd uitstekend ingezet. Proficiat!

Op zondag namen de Merksemse gymnasten van Klimop R.T. Merksem deel bij de trio’s in het A-niveau.

In een groot deelnemersveld hijsten de drie meisjes Ayco Piedfort, Paris Charvet en Nikkei De Herdt zich met hoge scores in balans- en tempo-oefening op het schavotje met het Brons.

In dezelfde leeftijdsgroep 10-16 jaar stranden hun teamgenoten, met al even hoge scores en uitstekend geturnde oefeningen, Margot Luyckx, Cami Demont en Safiye Sen net na hen op een 4de plaats.

Het paasweekend bleef er zonnig bij, letterlijk en figuurlijk. Proficiat!

Vooruitkijken naar de Vlaamse kampioenschappen. Het kan nu!
Ook trainers en juryleden zijn met hun gedrevenheid onmisbaar in dit succes.

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ACROGYM A/B-NIVEAU 16 EN 17.04.2022 TE NIEL
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
DUO 11-17 JAAR LIV SCHOUWAERTS, LIVIA VAN HOOGTEN 24,640 GOUD
DUO 11-19+ JAAR FINN SCHOUWAERTS, ASTRID HOUVENAGHEL 22,390 ZILVER
A-NIVEAU
MEISJES DRIE 10-16 JAAR PARIS CHARVET, AYCO PIEDFORT, NIKKEI DE HERDT 49,650 BRONS
MEISJES DRIE 10-16 JAAR MARGOT LUYCKX, CAMI DEMONT, SAFYIE SEN 49,600 4DE PLAATS