De challenge van een Vlaams kampioenschap in acrogym

Het vlaamse kampioenschap in de discipline acrogym van het A/B-niveau werd ook al drie volle jaren geleden voor het laatst georganiseerd. Op zaterdag 7 en zondag 8 mei werd de editie anno 2022 opgezet, door de gymnastiekfederatie Vlaanderen, in Mariakerke bij Gent.

De gymnasten van Klimop R.T. Merksem zijn nog maar net met de trainingen kunnen starten in de vernieuwde gymhal Terlinden. Voordien hadden zij in sporthal Roosendael hun plan moeten trekken, samen met hun trainers. Met deze ervaren sterkhouders en een functionerend collectief werden toch al goede wedstrijden op de turnvloer neergezet in de voorronden.

Liv Schouwaerts en Livia Van Hoogten gingen in de leeftijdscategorie 11 tot 17 jaar voluit, met succes, voor het podium. Een knappe oefening leverde hun het Zilver op en een selectie voor het Belgisch kampioenschap later op de maand mei in de topsporthal van Gent.

Hun teamgenoten Astrid Hoevenaghel en Finn Schouwaerts hadden deze laatste selectie nog niet beet. Astrid en Finn turnden op een hoog niveau en hun resultaat op dit Vlaamse Kampioenschap spreekt boekdelen, want met hun al even hoge score behaalden zij ook hun selectie voor het BK.

Glunderende gymnasten, trainers, juryleden en supporters!

Wij kijken samen met jullie alvast uit naar deze formaties van het acroteam van Klimop R.T. Merksem op het Belgisch Kampioenschap.

Proficiat!

VLAAMS KAMPIOENSCHAP ACROGYM A/B-NIVEAU 07 EN 08.05.2022 TE MARIAKERKE
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
11-17 JAAR DUO LIV SCHOUWAERTS, LIVIA VAN HOOGTEN 25,040 ZILVER *SELECTIE BK
11-19+ JAAR DUO FINN SCHOUWAERTS, ASTRID HOEVENAGHEL 25,140 4DE PLAATS *SELECTIE BK