Wat een week deel II

Terwijl het acroteam hun wedstrijden turnde op de Maia Cup in Portugal, mochten de tumblers van Klimop RT Merksem aan de slag op het PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP in Essen.
De Gymnastiekfederatie hield er, op 7 en 8 maart, tegelijkertijd haar tweede selectiewedstrijd richting Vlaamse en Belgische Kampioenschappen.
Op zaterdag waren de gymnasten uit het B-niveau die op de tumblingbaan hun vaardigheden toonden.
Voor MAX KEUSTERMANS werd het bij de jongens 13-14 jaar een selectie en voor MATS VAN DEUREN werd het een podiumplaats met het ZILVER en mét een selectie en mét een verhoogde moeilijkheid.
Het weekend was succesvol ingezet.
Op zondag werden de gymnasten uit het A-niveau verwacht.
Het werd een zeer vroege zondagmorgen voor HANNAH-LEE VAN PRAET bij de meisjes 11 jaar.
Niet alleen voor haar, maar ook voor de juryleden, trainers en ouders nota bene.
Hannah-Lee had wat recht te zetten, na de eerste voorronde. Dat deed ze uitstekend met een selectie voor de VK.
Pas in de vroege namiddag waren de meisjes 12 jaar aan de beurt met MASANDJE BILITY, EKUNWE LEXIE, HAYLEY VERNIMMEN en JITSKE VARGA.
De vier deden het goed en verzekerden zich allemaal van de selectienorm van de VK.
Voor SAAR VAASSEN werden het twee volledig geturnde reeksen. Alleen de score geeft haar nog geen plaats, bij de meisjes 13-14 jaar, op de VK.
Bij de junioren jongens 15-16 jaar was YARO MERCKX de beste van het pak. Hij turnde zich naar het hoogste plaatsje op het podium met het GOUD en bevestiging van zijn selectie voor de VK.
De meisjes junioren 15-16 jaar kende twee deelnemers van Klimop RT Merksem.
SILKE VANDEN BOSSCHE deed het knap en won het ZILVER en bevestigde haar selectie voor het VK.
Haar clubgenote JINTE SCHEUNIS heeft de selectie voor de VK nog niet beet, waardoor ze in de volgende ronde zich alsnog moet trachten te plaatsen.
Een haalbare kaart.
De weg naar het podium werd tijdens dit PK vooral vertaald in het behalen van een medaille voor de enen en in het behalen van de selectienorm voor de anderen.
Het eindresultaat van dit kampioenschap is tegelijkertijd goed nieuws voor Klimop RT Merksem.