Belgisch kampioenschap Acrogym is een mooie mijlpaal

In het weekend van 31.05 t.e.m. 02.06.2019 werd het Belgisch Kampioenschap in Acrogym geturnd in het Waalse Libramont.
De gymnasten, trainers, juryleden en supporters vertrokken op hotel naar de wedstrijd, als one team.
Hier werd de sfeer gemaakt, werden banden gesmeed met het oog op wat komen moest.
Verschillende formaties van Klimop RT Merksem hadden hun selectie afgedwongen voor deze finale, in de voorgaande wedstrijden.
Het kaf was van het koren gescheiden en tegenstanders waren allemaal op niveau en dus aan elkaar gewaagd.
In een loden hitte gaven de Merksemse gymnasten blijk van mentale weerbaarheid op het moment van de waarheid.
Het begon met AMIR VAN VISSCHEL en MARGOT LUYCKX die met het BRONS op het podium stonden te pronken als Gemengd Paar.
Hun teamgenoten FLOR BUELENS en MAARTEN HOUVENAGHEL deden het uitstekend als duo en behaalden een knappe 6de plaats.
Bij de trio’s maakten SHAUNI COENEN, YASMINE ALVES en ZOE DE HOUWER gebruik van hun overtuigende choreografie en behaalden zij eveneens een plaats op het podium met het ZILVER.
Later op de dag deden BEN GOEDONS en MUKA AMELINCK nog een medaille in het zakje met het BRONS.
In dit BK werd het, in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus, dus Merksem boven.
Trotse gymnasten, trotse coachen en blije supporters aan het eind van een lang turnseizoen.