Zomerturnkamp in acrogym en tumbling goede voorbereiding op turnseizoen 2018-2019

Reeds tijdens de maand juli waren de acrogym-formaties actief om hun choreografie onder de knie te krijgen. Zino Merckx (Astana ballet van Kazakstan) had ze allemaal voorbereid, zodat er efficient kon getraind worden.

Bij de aanvang van de maand augustus werden ook de tumblers ingeschakeld in de trainingen en werd er stapsgewijs opgebouwd naar meer trainingsdagen. Vanaf 20.08 t.e.m. 31.08 waren de acrogym-formaties, tumblers, de jongeren uit de groep pré-competitie dagelijks actief. De kinderen uit de opleiding Mini-gym waren aangezien hun leeftijd ” slechts ” drie keer per week aanwezig. In totaal zowat 60 sporters.

De sportfysiotherapeut Tom Verhoeven voerde daarenboven bij elke gymnast een screening door, blessurepreventie ten voeten uit.

Onder leiding van de trainers Nicolay Ivanov (Bulgarije), de clubtrainers Patsy Martens, Nina Van Schevensteen, Eliza Torres Gonzalez en Yanthe Van Gorp werden de elementen voor acrogym opgebouwd of werden nieuwe balans- of tempodelen ingezet.
Enkel- en meervoudige salto’s kwamen in de discipline Tumbling eveneens aan bod onder leiding van Stanislav Pivin (Rusland), Jamie Leach (England) en de clubtrainers Eddy en Lenny Van Schevensteen.

Als Teambuilding hadden de trainers voor de gymnasten de Colourgames als uitdaging opgezet. Elke trainingsdag stond in teken van een andere kleur.

Aan het eind van twee weken training zag iedereen dat de conditie beter, de kracht en lenigheid winstgevend werd zodat de samenwerking in de verschillende en verscheidene acroformaties begint te kloppen en dat de tumblers de nodige nieuwe skills onder de knie beginnen te krijgen.

Het turnseizoen 2018-2019 heeft dus perspectieven!