WK Acrogym opstap naar Olympische erkenning

Tijdens de Vlaamse paasvakantie verliep twee weken lang het wereldkampioenschap Acrogym, zowel bij de jeugd als bij senioren, in Antwerpen.

Het Sportpaleis fungeerde als opwarmruimte – met turnvloeren van 14m x 14m – en de Lotto Arena werd omgetoverd tot wedstrijdhal.
Elke wedstrijddag nokvolle tribunes.
Gedurende de competitie 13-19 jaar bij de jeugd konden gemengde paren zich plaatsen voor de Youth Olympic Games (YOG) later dit jaar tussen 6 en 18 oktober in Buenos Aires (Argentinië). De YOG zijn de jongerenversie van de Olympische Spelen.

In totaal zullen 12 gemengde paren uit heel de wereld kunnen deelnemen. Acrobatische gymnastiek zet zo haar eerste stapjes als Olympische sport.

De samenwerking tussen de gymnasten Merel Van de Walle (Altis Eeklo) en Ben Goedons (Klimop RT Merksem) probeerde tijdens het net afgelopen WK voor Belgie een kwalificatieplaats te bemachtigen. Een val in het tweede deel van hun balansoefening heeft daar echter een (voorlopig) stokje voor gestoken. Toch viel het op welke vooruitgang dit duo geboekt heeft in hun eerste jaar van de samenwerking. Vandaag staan zij als eerste reserve genoteerd voor het contigent Europa.

Het Merksemse team aan vrijwilligers, van Klimop RT Merksem, was ook nadrukkelijk aanwezig binnen de organisatie zowel in het Sportpaleis als in de Lotto Arena. In Gymhal Terlinden kwamen twee weken lang de teams van USA, Japan, Australie en Bulgarije trainen en zich opmaken voor de competitie.

De vlag van Sporting A wapperde.

In de Lotto Arena kregen de Merksemse mascottes voor hun entertaining van het publiek zelfs de perfecte score van de hoofdjury 10/10! Voor, tijdens en na de wedstrijden was er steeds het nodige positivisme aanwezig zowel op de wedstrijdvloer als in de tribunes.

Onze club is weer eens fier, zowel op Ben en zijn partner als op dit geweldige team aan vrijwillige medewerkers

Informatie i.v.m. Acrogym op de Olympische Spelen:

  • enkel de categorie gemengde paren
  • voor gymnasten geboren tussen 1 januari 2000 en 31 december 2003 (15-18 jaar)
  • aantal selecties per werelddeel Europa (6), Amerika (2), Afrika (1), Azie (2), Oceanie (1)