Klimop RT Merksem doet goede zaak

Tijdens het weekend van 3 en 4 maart waren er zowel wedstrijden in acrogym als tumbling. Het provinciale kampioenschap van Antwerpen in acrogym van het I-niveau werd georganiseerd in Alken nota bene.

Na een voorzichtig en langdurige rit door de sneeuw, traden Astrid Houvenaghel en Jade Wauters er voor Klimop RT Merksem in wedstrijd. Met een monsterscore van 26,250 punten stond dit Merksemse duo te pronken met het GOUD in het niveau I2. Een dag later was het de beurt aan Karlien Bresseleers en Dita Demuys in het I1-niveau. Zij bereikten een 8ste plaats in hun klim naar boven.

De tumblers waren dan weer actief in PV 2 van het A-niveau te Deinze. Bij de meisjes 11 jaar turnde Saar Vaassen twee goede reeksen. Een selectie voor het VK behoort tot de mogelijkheden. Max Keustermans ging van start bij de jongens 12 jaar en turnde direct stevig. Na het raadplegen van de video-scheidsrechter werd de Merksemse gymnast correct, beloond met een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen. Zo verging het ook Silke Vandenbossche bij de meisjes 13 tot 14 jaar. Want ook zij selecteerde zich voor de VK. In dezelfde leeftijdscategorie jaagt Jinte Scheunis op de selectienorm. Een volgende wedstrijd behoort dit tot haar mogelijkheden, aangezien de kleine marge die ze moet overbruggen. Bij de jongens wist Yaro Merckx dat deze wedstrijd spannend werd, aangezien hij een nieuwe moeilijkheid trachtte uit te voeren. Ondanks een off-day werd het toch ZILVER voor hem.

Een weekend met perspectieven!

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ACROGYM I-NIVEAU 03 EN 04.03.2018 TE ALKEN
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
I2-NIVEAU
9-15 JAAR DUO HOUVENAGHEL ASTRID, WAUTERS JADE 26,250 GOUD
I1-NIVEAU
9-15 JAAR DUO BRESSELEERS KARLIEN, DITA DEMUYS 21,300 8STE PLAATS