Herfstturnkamp 2018 weerom uitstekend geslaagd

Tijdens de korte en langere schoolvakanties is er bij Klimop R.T. Merksem steeds een turnstage of turnkamp. Gymnasten in Acrogym en Tumbling trainen dan een ganse dag onder begeleiding van hun clubcoaches of gasttrainers.

In de maand augustus is het leggen van de basis aan kracht, lenigheid, coördinatie, uithouding, het verwerken en inwerken van de choreografie en het op elkaar afstemmen van nieuwe samengestelde formaties een factor die een invloed heeft op het verdere verloop van het turnseizoen.

In de periodisering van de wedstrijdkalender is het Herfstturnkamp een eerste stap richting (nagenoeg) afgewerkt product. De clubtrainers Patsy Martens, Eliza Torres Gonzalez, Nina Van Schevensteen en Yanthe Van Gorp zorgden voor de nodige input binnen de discipline Acrogym. De verschillende choreografieën zijn allemaal van de hand van Zino Merckx.

In de discipline Tumbling waren de clubtrainers Eddy en Lenny Van Schevensteen actief.

Ook de voorbereidende groep allerjongsten van de Minigym en Pré-Competitie waren een ganse week present.

Als gasttrainers fungeerden Stanislav Pivin uit Rusland en Marian Hristov uit Bulgarije.

Naast de nodige rust zorgde de sfeer tijdens en na de training voor de nodige teambuilding. Hotel Transylvania en supporteren voor Nina Der Wael waren zo’n uitschieters. Het Toonmoment voor de ouders werd een geslaagde uurtje gymnastiek van een hoog niveau met een blik vooruit op de nakende wedstrijdperiode. Iedereen kon merken dat het goed zit daar in Gymhal Terlinden!

Halloween deed er nog een schepje bovenop.