BK tumbling en Klimop R.T Merksem imponeert

De Koninklijke Belgische Turnbond organiseerde het BK Tumbling van het A-niveau in Essen in het weekend van 19 en 20 mei 2018. Net zoals in de finale van het BK in acrogym – elders in het Vlaamse landsgedeelte – waren ook hier verschillende Merksemse gymnasten van Klimop R.T. Merksem actief.

Max Keustermans turnde bij de jongens -12 jaar, twee goede reeksen en mag best tevreden zijn over zijn parcours naar en op het kampioenschap.

In de leeftijdsgroep meisjes 13-14 jaar ging Silke Van Den Bossche resoluut voor een nieuwe verhoogde moeilijkheid. Voor het eerst én in de finale een reeks met een tweevoudige salto in verwerkt tot stand. Knap.

Ook Jinte Scheunis had zo’n scenario voorzien met een tweevoudige schroefbeweging. Spijtig genoeg was het laatste stapje er te veel aan.

Yaro Merckx dan bij de jongens 13-14 jaar. De week van de wedstrijd was erg spannend. Trainer en gymnast wisten echter de juiste tactische keuze te maken waardoor Yaro hoog boven zijn tegenstanders turnde. Goud en de titel van Belgisch kampioen met drie volledige punten voorsprong op de nummer twee in de rangschikking.

Dylan Geybels was op de afspraak bij de senioren jongens, na een lastige periode door een medische ingreep. Doelstelling was de finale te halen na de voorronde en zo gebeurde. Dylan stond zelfs direct aan de leiding. In die finale overklaste de Merksemse tumbler iedereen en ook hier de titel van Belgisch kampioen en het goud.
Toen Dylan naar het podium ging was er een ovatie van het talrijke publiek voor deze populaire en plichtbewuste gymnast.

Emoties en fierheid om zo’n knappe resultaten bij supporters, mede- en tegenstanders, de trainers en omkadering.

BK TUMBLING A-NIVEAU 19 EN 20.05.2018 TE ESSEN
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
12 JAAR JONGENS MAX KEUSTERMANS 49,800 9DE PLAATS
13-14 JAAR MEISJES SILKE VAN DEN BOSSCHE 52,700 10DE PLAATS
13-14 JAAR MEISJES JINTE SCHEUNIS 49,900 15DE PLAATS
13-14 JAAR JONGENS YARO MERCKX 58,100 GOUD
SENIORS JONGENS DYLAN GEYBELS 65,000 GOUD