BK acrogym en Klimop R.T. Merksem imponeert

In het weekend van 19 en 20 mei organiseerde de Koninklijke Belgische Turnbond het BK Acrogym A/B-niveau in Mariakerke bij Gent. Alle formaties van Klimop R.T. Merksem die dit seizoen aan de start verschenen wisten zich te plaatsen voor deze finale.

Op zaterdag turnden Yasmine Alves en Margot Luyckx zich naar een podiumplaats met het zilver in de leeftijdscategorie 11-19 jaar. Slechts 0,040 punten verwijdert van het goud.
Een zeer knappe prestatie!

Hun clubgenoten Dimi Van Deuren en Karlien Verbert vatten de competitie onbevangen aan bij de duo’s 11-20+ jaar. Met een vierde plaats sloten zij een knap wedstrijdjaar af.

De prestatie van Flor Buelens en Paris Charvet in dezelfde leeftijdscategorie was onderhevig aan de spanning van het moment.

Het trio Eliza Torres Gonzales, Shauni Coenen en Zoe De Houwer turnde een foutloze competitie en mocht tevreden zijn om hun resultaat.

Twee van deze vier teams stonden voor het eerst op zo’n grote finale waardoor het eindresultaat nog meer aan tevredenheid wint.

In het A-niveau werd op zaterdag zowel de balans- als tempo-oefening geturnd door Ben Goedons en Merel Vandewalle. In de leeftijdscategorie 13-19 jaar Gemengd paar is deze formatie een samenwerking tussen de gymnastiekclubs Klimop R.T. Merksem en Altis Eeklo.

Mét resultaat, want deze formatie stond aan het eind van de eerste dag aan de leiding. Zondag volgde de gecombineerde oefening en opnieuw een knalprestatie die werd afgesloten met het Goud.

Tevredenheid bij gymnasten, trainers, omkadering en supporters om zulke positieve en knappe resultaten.

BK ACROGYM A/B-NIVEAU 19 EN 20.05.2018 TE MARIEKERKE
CATEGORIE GYMNASTEN PUNTEN PLAATS
A-NIVEAU
13-19 JAAR GEMENGDE PAAR BEN GOEDONS, MEREL VANDEWALLE 77,480 GOUD
B-NIVEAU
11-19 JAAR DUO YASMINE ALVES, MARGOT LUYCKX 25,400 ZILVER
11-20+ JAAR DUO DIMI VAN DEUREN, KARLIEN VERBERT 23,350 4DE PLAATS
11-20+ JAAR DUO FLOR BUELENS, PARIS CHARVET 22,700 6DE PLAATS
11-20+ JAAR GROEP ELIZA TORRES GONZALEZ, SHAUNI COENEN, ZOE DE HOUWER 24,270 8STE PLAATS