Zomerturnkamp augustus 2017

Zomerturnkamp opent perspectieven

Tijdens de zomervakantie werd er naarstig getraind door de groep Minigym, pre-competitie en competitie naar Acrogym en Tumbling toe, zowel in de maand juli als in de maand augustus.

In de maand augustus is er dan het turnkamp waarin heel wat formaties binnen de discipline acrogym samenwerken om hun niveau wedstrijdklaar te maken. De tumblers trachten via allerlei opdrachten hun techniek te verbeteren.

Ook dit jaar waren er buitenlandse coaches actief in de twee op elkaar volgende stageweken. Nicolay Ivanov (Bulgarije) en Stanislav Pivin (Rusland) zorgden voor heel wat turntechnische inbreng, zowel naar de gymnasten als naar de Merksemse trainers toe.

Vanuit de Merksemse club waren de trainers gretig aan de slag om een goed fundament te leggen richting de wedstrijdperiode, de opleiding tot en de samenwerking binnen de leerlijnen. Patsy Martens, Yanthe Van Gorp, Nele De Backer, NinaLenny en Eddy Van Schevensteen zorgden ervoor dat alle gymnasten de nodige aandacht kregen.

Evi Heirman nam de choreografie voor haar rekening, terwijl Guido Van Spitael ervoor zorgde dat iedereen kon gebruik maken van een voldoende voorraad drankjes en maaltijden.

De screening van de gymnasten gebeurde zowel in week 1 als in week 2 door sportfysiotherapeut Tom Verhoeven en de medische controle  werd uitgevoerd door sportarts Peter Smolders.

Een leuke sfeer, de nodige resultaten in de trainingen en de rustmomenten maakten  dat er weer knappe perspectieven zitten aan te komen.