WK Tumbling 2017 @Sofia

Tevreden maar niet voldaan

Dylan Geybels nam in de week van 13 t.e.m. 20 november deel aan het WK Tumbling bij de jeugd in Sofia Bulgarije. Wereldkampioenschap waarin liefst 45 landen vertegenwoordigd waren. De reis, het hotel, de maaltijden en de sfeer was best oké.

In de voorbereidende trainingsdagen verliep het meestal naar wens. Er hoefden geen noemenswaardige aanpassing op de verschillende tumblingbanen in de trainingsruimte en de in de wedstrijdhal. Zijn coach Eddy Van Schevensteen keek er op toe en zag dat het goed was. Op de wedstrijddag zelf moest Dylan in blok 1 de vloer op. De opwarming verliep met veel vertrouwen. De Merksemse gymnast turnde beide tumblingreeksen voluit.

Tijdens de wedstrijd zelf paste Dylan zijn uitvoering in beide rotaties aan waardoor in rotatie 2 de eindsprong niet meer tot zijn recht kwam.

Beide reeksen : c < –/ < f –/ < –< en c < f 22/ <<< … 22/

Na de eerste ontgoocheling overheerste fierheid. Na een aantal jaren terug een Belgische tumbler die in één reeks 3 keer een tweevoudige salto turnt !

Het is vrij duidelijk dat Dylan de selectienorm tot deelname aan het EK van 2018 in Baku, opgelegd door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, in zijn mars heeft. Eddy Van Schevensteen mocht in het tweede dagdeel de, enige, twee vrouwelijke finalisten Evi Mihl en Laura Van de Voorde met goed resultaat begeleiden.

Klimop RT Merksem is nog maar eens een fiere turnclub.

Uitslag

WK TUMBLING JEUGD 13.11 t/m 20.11.2017 TE SOFIA (BULGARIJE)
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
BOYS U21 DYLAN GEYBELS 61.10 21STE PLAATS