Tumbling PV1 A/B-niveau 2017

Provinciale Kampioenschappen goed voor vertrouwen

Tijdens het weekend van 28 en 29 januari doken heel wat gymnasten het Provinciaal Kampioenschap Tumbling van het A/B-niveau in of waren zij actief op de Provinciale voorronde 1 in Acrogym van het C/I-niveau. Daar waar het in de ene discipline enkel gaat over de individuele prestatie gaat het in de andere net over teamwork en combinatie van de juiste leeftijden .

Op zaterdag waren Silke Van Den Bossche en Jinte Scheunis deelneemsters voor Klimop RT Merksem in het B-niveau Tumbling bij de meisjes van 13 jaar. Voor beide gymnasten de start van een wedstrijdjaar in een hogere moeilijkheidsgraad en in een andere leeftijdscategorie. In de sporthal van het Netepark in Herentals was het goed koud. Gaf dit de doorslag of was het toch net iets te spannend want beide Merksemse gymnasten turnden aarzelend hun wedstrijd. Jinte mocht tevreden zijn met een 6de plaats terwijl Silke uiteindelijk op een 8ste plek uitkwam.

We kijken alvast uit naar de resultaten op de volgende selectiewedstrijd.

Zondag was het de beurt aan Yaro Merckx in het A-niveau in de categorie jongens 11-12 jaar. Ook hij had best last van de koude en de spanning van het competitiegebeuren. Hij liet echter zien dat hij sterk in zijn schoenen staat, behaalde uiteindelijk het zilver en daarenboven zijn selectie voor de Vlaamse kampioenschappen en … er zit meer in dan je denkt.

Verder weg, van Antwerpen,  in Alken waren ondertussen ook Yasmine Alvez, Arissa Berckmans en Margot Luyckx aan hun wedstrijddag bezig in het C-niveau Groep 10-17 jaar. Een enorm groot deelnemersveld bood zich daar aan in Limburg. De Merksemse gymnasten deden het goed in de voorbereidende wedstrijden op de ATAC en de SYTA. En weer deden de meisjes van Klimop RT Merksem opnieuw van zich spreken met een goede choreografie, knappe techniek en vooral een uitstraling die hen een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen opleverde.

Resultaten, goed voor het vertrouwen en met perspectieven.

Uitslag

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP TUMBLING A/B-NIVEAU 28 en 29.01.2017 TE HERENTALS
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
A-NIVEAU
JONGENS 11-12 JAAR YARO MERCKX 53,000 ZILVER *SELECTIE VK
B-NIVEAU
MEISJES 13 JAAR JINTE SCHEUNIS 48,500 6DE PLAATS
MEISJES 13 JAAR SILKE VAN DEN BOSSCHE 45,000 8STE PLAATS

Uitslag

PV 1 ACROGYM C/I-NIVEAU 28 en 29.01.2017 TE ALKEN
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
C-NIVEAU
GROEP 10-17 JAAR YASMINE ALVEZ, ARISSA BERCKMANS, MARGOT LUYCKX 24,100 7DE PLAATS *SELECTIE VK