krokusturnkamp 2017

Krokusturnkamp opstap naar meer mogelijkheden

Traditioneel organiseert onze turnclub Klimop RT Merksem in zowat alle korte en langere schoolvakanties ook een turnkamp in Acrogym en Tumbling. Turnkamp dat ’s morgens een aanvang neemt en om 17u00 ten einde loopt.

Het Krokusturnkamp van 2017 kende al even traditioneel de aanwezigheid van de buitenlandse coaches,  Stanislav Pivin (Rusland) voor de discipline tumbling en Stiliyan Borizov (Bulgarije) voor de discipline acrogym. Zij werden bijgestaan door de clubtrainers Patsy Martens, Jana Vanderbeck, Yanthe Van Gorp, Lenny, Eddy en Nina Van Schevensteen.

Wedstrijdoefeningen werden verbeterd, nieuwe elementen werden aangereikt, choreografieën werden bijgestuurd of net meermaals herhaald. Specifieke krachttraining stond elke dag op het programma afgewisseld met de nodige rustperiodes. Aan vochtopname en de juiste voeding en vooral “het aanvullen” werd eveneens aandacht besteed. De sportfysiotherapeut  bracht ook een bezoek aan de trainingen en optimaliseerde de stabilisatie- en blessurepreventieve oefeningen.

Dat het team een springplank is voor talent mocht telkens, de kinderen van de Mini-gym aanwezig waren,  ervaren worden.

Het geheel oogt goed en heeft de nodige toekomstperspectieven.