Sylvester Youth Trophy Acrogym 2017

Klimop RT Merksem behaalt medailles op Sylvester Youth Trophy Acrogym 2017

Na de uitstekende resultaten op de ATAC van zowat een maand geleden vormde de SYTA van 8 januari 2017 in Puurs de ultieme voorbereiding op de nakende selectiewedstrijden binnen Acrogym.

De Merksemse formaties namen dus deel aan deze interclub met de nodige ambities. De organiserende vereniging mocht zowat 1000 deelnemers inschrijven, van een uitgebreide groep wedstrijdgymnasten, juryleden en supporters gesproken.

In het B-niveau moesten Flor Buelens en Astrid Houvenaghel zowat als eersten in hun leeftijdscategorie bij de seniors in de gemengde paren de arena in. Beide Merksemse acrobaten turnden een schitterende oefening met moeilijke balans- en tempodelen en een puike choreografie. Met het goud stonden deze gymnasten verdient te glunderen op het podium. Knap!

Gabriela Gujuman en Dimitri Van Deuren kwamen in dezelfde categorie in wedstrijd. Een aantal niet te verholen fouten plaatsten hen op een 5de plaats.

In hetzelfde niveau maar bij de 11-19 jarigen traden Ben Goedons en Paris Charvet voor onze club, in de spots. Voor hen werd het zo’n wedstrijd die je snel wenst te vergeten.

De lange wachttijd die Eliza Torres Gonzalez, Shauni Coenen en Elize Vos moesten ondergaan om hun wedstrijd te turnen bij de groepen speelde een beetje. Met het brons sloten zij echter een mooie voorbereiding met perspectief op meer, netjes af. Proficiat!

In de namiddag was het de beurt aan het C-niveau met de gymnasten van Klimop RT Merksem Arissa Berckmans, Yasmine Alvez en Margot Luyckx. Ondanks het feit dat Margot ziek bleek te zijn, turnde de Merksemse formatie een nagenoeg foutloos parcours. Vooruitzicht op een goede score in de periode van de selectiewedstrijden is dus gegrond.

Om de lange dag af te sluiten traden Karlien Bresseleers, Demi Pynaerts en Laura Houvenaghel aan bij de 10-20+ jarigen voor onze vereniging. Eén enkele individuele fout bepaalde hier de einduitslag. Mogelijkheden op meer blijven echter met de nodige trainingsintensiteit.

Het scenario voor de volgende competitiemomenten ziet er dus goed uit voor Klimop RT Merksem.

Uitslag

SYLVESTER YOUTH TROPHY ACROGYM 08.01.2017 TE PUURS
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
DUO 11-20+ JAAR FLOR BUELENS, ASTRID HOUVENAGHEL 24,350 GOUD
DUO 11-20+ JAAR DIMITRI VAN DEUREN, GABRIELA GUJUMAN 20,630 5DE PLAATS
DUO 11-19 JAAR BEN GOEDONS, PARIS CHARVET 13,950 11DE PLAATS
GROEP 11-20+ JAAR ELIZA TORRES GONZALEZ, SHAUNI COENEN, ELIZE VOS 24,000 BRONS
C-NIVEAU
GROEP 10-17 JAAR MARGOT LUYCKX, YASMINE ALVEZ, ARISSA BERCKMANS 21,730 13DE PLAATS
GROEP 10-20+ JAAR KARLIEN BRESSELEERS, DEMI PYNAERTS, LAURA HOUVENAGHEL 20,180 19DE PLAATS