ATAC 2017

Acrogym strijdvaardig op Artgym Try out Acrobatic Competition

Op zondag 19 november 2017 namen verschillende formaties uit de discipline Acrogym deel aan de ATAC in Merksem. In totaal namen 5 Merksemse teams deel aan deze Clubcompetitie. 27 van de beste onder de betere clubs uit het Vlaamse landsgedeelte stonden er aan de startlijn.

In het I2 of instapniveau was de formatie Astrid Houvenaghel en Jade Wauters actief. In hun eerste wedstrijd in deze combinatie behaalden zij een 4de plaats. Uitslag die aardig wat perspectief geeft. In het B-niveau, leeftijdscategorie 11-19 jaar trad het paar Yasmine Alves en Margot Luyckx in de competitie. Dit duo kan mits het wegwerken van een paar onstabiele elementjes hoger eindigen dan de 7de plaats doet vermoeden. Hier overheerst dus duidelijk ook het positieve.

Klimop Merksem behaalde ook nog eens drie podiumplaatsen bij de gemengde paren in de leeftijdscategorie 11 tot 20+. Flor Buelens en Paris Charvet behaalden het goud, naast Dimi Van Deuren en Karlien Verbert die het zilver veroverden. Noteer dat Karlien een ganse week met het ziek zijn vocht. In dezelfde leeftijdscategorie bij de trio’s stonden Shauni Coenen, Eliza Torres Gonzalez en Zoë De Houwer aan het eind van hun oefening met het zilver eveneens op het podium. Nog was het niet gedaan voor de acroformaties van Klimop RT Merksem, aangezien zij ook de wisselbeker – voor de club met de meeste podiumplaatsen – voor de tweede maal op rij mee naar hun club brachten.

Coaches, gymnasten, supporters en begeleiders sloten de dag met fierheid af.

Uitslag

ARTGYM TRY OUT ACROBATIC COMPETITION 19.11.2017 TE MERKSEM
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
I2 NIVEAU
DUO I2 ASTRID HOUVENAGHEL, JADE WAUTERS 23,950 4DE PLAATS
B-NIVEAU
PAREN 11-19 JAAR MARGOT LUYCKX, YASMINE ALVES 19,770 7DE PLAATS
PAREN 11-20+ JAAR FLOR BUELENS, PARIS CHARVET 19,950 GOUD
PAREN 11-20+ JAAR DIMI VAN DEUREN, KARLIEN VERBERT 18,530 ZILVER
TRIO 11-20+ JAAR SHAUNI COENEN, ELIZA TORRES GONZALEZ, ZOË DE HOUWER 22,050 ZILVER