Forza Tumbling Cup 2016

Resultaat op internationale Forza Cup Tumbling stelt iedereen tevreden

Op zaterdag 2 juli was ging de Forza Cup, een internationale wedstrijd in tumbling en trampoline, in een organisatie van Forza Gymnastica uit Goes in Nederland van start.

Onder de zowat 650 deelnemers ook gymnasten van Klimop RT Merksem. Spijtig genoeg werd de laatste voorbereidende training abrupt afgebroken door een stroompanne in gymhal Terlinden. Toch maakte het Merksemse tumblingteam zijn opwachting in Zeeland hoopvol. Een behoorlijke delegatie Merksemse supporters was al van bij de aanvang ’s morgens aanwezig. De positieve sfeer zat er dus goed in van bij de aanvang.

Silke Van Den Bossche mocht als eerste de tumblingbaan beroeren bij de mimiemen meisjes van het B-niveau. Met de zilveren medaille leverde zij het bewijs dat ze volgend turnseizoen op zijn minst op dit niveau kan starten.

Haar clubgenote Jinte Scheunis was in dezelfde categorie actief en ook voor haar volgde de bevestiging van de stap vooruit naar het B-niveau een haalbare kaart is. Zij behaalde een 4de plaats.

In de namiddag was het de beurt aan Yaro Merckx bij de jongens miniemen van het A-niveau. Yaro bracht de bevestiging van zijn kwaliteiten en turnde twee tumblingreeksen waarin bewust de moeilijkheid verhoogt was. Het gezegde ” do not be afraid to win ” werd bevestigd met een gouden medaille.

Bij de senioren meisjes, van het A-niveau, turnt Diana Teodoru al een heel seizoen op een goed niveau. Ook nu weer bracht zij twee rotaties een finale waardig. Met het zilver sloot zij voor zichzelf een knap turnjaar af.

Sam Floru kwam voor het eerst in competitie bij de senioren heren in het A-niveau en zette de toon van zijn mogelijkheden dik in de verf. Mentaal werd het een sterke wedstrijd waardoor hij twee foutloze rotaties turnde en met brons op het podium stond.

Terwijl iedereen met een goed gevoel de prijsuitreiking afwachtte werden Inge De Ridder (sportvoedingdeskundige van Klimop RT Merksem) en Eddy Van Schevensteen (coach) geïntervieuwd door de reporter van de zender Gympower. Een leuk einde van deze wedstrijddag in Nederland.

https://youtu.be/RtKwqwc0FZ4

Uitslag

FORZA TUMBLINGCUP 02.07.2016 GOES (NEDERLAND)
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
MEISJES MINIEMEN SILKE VAN DEN BOSSCHE 51,600 ZILVER
MEISJES MINIEMEN JINTE SCHEUNIS 50,350 4DE PLAATS
A-NIVEAU
JONGENS MINIEMEN YARO MERCKX 52,425 GOUD
DAMES SENIORS DIANA TEODORU 54,100 ZILVER
HEREN SENIORS SAM FLORU 59,300 BRONS