ouder en kind turnen kleutergym 2016

Ouder en kind turnen via kleutergym 2016

Kleutergym, het lijkt veelal enkel op klimmen en klauteren. Vandaar dat de lesgevers van de kleuters wat graag ouders en grootouders betrokken op woensdag 16 november 2016 tijdens de 3de editie van het ouder en kind turnen, om zelf te ervaren hoe het er aan toegaat in een echte gymhal.

De grote trampoline, de fasttrack, de hoge en de lage balk … de kleuters deden het hun ouder of grootouder voor en dat dit niet zo evident is mochten deze laatsten ervaren. Bij al de opdrachtjes die door de verschillende lesgevers werden begeleid en enthousiast aangekaart stond niet enkel de gezondheid voorop maar ook het gemeenschapsgevoel werd hierdoor bevorderd. Sensibilisering van het gebruik van de turntoestellen kreeg iedere volwassene er gratis bij. Achteraf enkel positieve reacties, ouders die wat graag de turnsport zelf willen gaan beoefenen en respect voor de lesgevers en trainers die elke week instaan voor het bewegingsaanbod van de kleuters.

Wij kijken alvast uit naar het “paasgebeuren” dat samen met de Gymkids op stapel staat en zal plaatsvinden op 25 maart 2017 in Gymhal Terlinden.

Het volledige fotoalbum vind je hier.