Gymnastiekland enkel met toekomstige Gymstars

Op woensdag 16 maart 2016 organiseerde Gymclub Klimop RT Merksem Gymnastiekland i.s.m. de Stichting Vlaamse Schoolsport én de Merksemse scholen voor de leerlingen van het eerste leerjaar van de lagere school. Vooral de scholen Virgo Maria en Sint Lutgardis waren meer dan goed vertegenwoordigd.

Zowat 100 enthousiaste kinderen kregen een laagdrempelige initiatie op en aan de verschillende turntoestellen. Hier was geen sprake van onsportief gedrag, verbale of fysieke agressie. Wel bleek de turnsport een uitgelezen middel om de kleine sportmensjes zichzelf te laten ontplooien, gezond en samen te bewegen in de unieke gymhal.

Uiteindelijk bleken de kinderen best over weg te kunnen met de flik-flak rol, het ringenstel, de fasttrack, de maxi-trampoline of de crash-matten. Het geheel was immers opgezet in een veilige omgeving en onder begeleiding met expertise.

Een initiatief waar achteraf  al plannen werden gesmeed naar de volgende editie van Gymnastiekland in 2017. Sterker nog, Kleutergym werd eveneens naar voren geschoven – door de deelnemers – als een item dat best aan bod kan komen in dezelfde omgeving en een zelfde promotie voor gymnastiek.

Gymnastiek als middel dus.