Emoties op Provinciale voorronde

Tijdens de eerste Provinciale voorronde in Acrogym van het A/B-niveau op 30 en 31 januari in Bazel werd een hoop sportieve energie omgezet in mooie resultaten.

Op vrijdagavond moest Lauren Verbrugghe de training vroeger verlaten. Ziek!
Op zaterdag was zij, samen met haar partners Nina Van Schevensteen en Shauni Coenen evenwel startklaar op de wedstrijd van het B-niveau. Mechanische problemen met de muziekinstallatie van de organisatie werden rustig overwonnen. In de opwarming werd de ziekte nog net teruggedrongen, waardoor de wedstrijd voor deze formatie met een selectie voor het Vlaams kampioenschap werd afgesloten. In een groot deelnemersveld eindigde deze formatie op een 5de plaats, met perspectief.

In de namiddag was het de beurt aan Flor Buelens en Penelope Haro, als duo in hetzelfde B-niveau. Ook hier een sterke oefening met dito resultaat. Een 5de plaats én eveneens een selectie voor het Vlaams Kampioenschap.

Ondertussen was Jinte Scheunis in Schelle aan haar wedstrijd tumbling begonnen in de categorie C bij de meisjes van 12 jaar. In een eveneens groot deelnemersveld met een Merksemse gymnaste die haar moeilijkheid had opgevoerd, want de Provinciale kampioenschappen van Antwerpen. Jinte turnde zich naar een 4de plaats en bevestigde haar selectie voor de Vlaamse Kampioenschappen.

Op zondag was er de tweede wedstrijddag Acrogym in Bazel. Amir Van Visschel en Manon Lermusieau kwamen als formatie in het A-niveau als gemengd paar 11 tot 16 jaar, aan de start. Hun allereerste wedstrijd nota bene. De opwarming verliep erg gespannen, maar in de Balans-oefening knokten zij zich naar een meer dan bevredigend resultaat en eindigden op een 4de plaats. De oefening met tempo-delen dient nu verder op punt gezet te worden.

https://youtu.be/MmfjTFJaep8

Uitslag:

PROVINCIALE VOORRONDE 1 ACROGYM A/B-niveau 30 en 31-01-2016 te Bazel
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
A-NIVEAU
Gemengd paar 11-16 jaar AMIR VAN VISSCHEL en MANON LERMUSIEAU 23,250 4de
B-NIVEAU
Gemengd paar 11-20+ jaar FLOR BUELENS en PENELOPE HARO 22,750 5de  * selectie VK
Groep 11 -20+ jaar SHAUNI COENEN, NINA VAN SCHEVENSTEEN en LAUREN VERBRUGGEN 23,400 5de  * selectie VK

Uitslag:

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN TUMBLING C-niveau 30 en 31-01-2016 te Schelle
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
C-NIVEAU
Meisjes 12 jaar JINTE SCHEUNIS 88,700 4de