VK acrogym 2016 Breendonk

Alle formaties in Acrogym van Klimop RT Merksem naar de finishlijn op Groot BK

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen zorgde opnieuw voor een gevuld weekend van 23 en 24 april met de organisatie van het Vlaamse Kampioenschap in Acrogym van het A/B-niveau in Breendonk en de organisatie van het VK van het C-niveau in Tumbling in Schelle.

Voor beide Vlaamse kampioenschappen van dit niveau waren er opnieuw gymnasten, coachen en juryleden vanuit Merksem actief. De doelstelling van de Merksemse acroformaties was vooraf doorgesproken en een ticket voor het nakende Groot Belgisch Kampioenschap stond hoog genoteerd. Een plaats op het podium behoorde ook tot de mogelijkheden. Een selectie kan echter enkel mits te voldoen aan de gestelde norm en alleen op de VK verworven worden. Een uitdaging, want slechts één kans om te grijpen.

Flor Buelens en Penelope Haro mochten op de startpositie van hun leeftijdscategorie aanvangen, geen geschenk! Een goede voorbereiding en dito opwarming doet echter alles kantelen in de positieve zin. Met een mooie choreografie en hoogstaande technische uitvoering werd het voor dit duo niet alleen een persoonlijk hoogste score, maar ook een selectie voor het BK. Emotionele taferelen, maar de dag was meer dan goed gestart en de doelstelling werd met verve behaald.

Klimop RT Merksem heeft een samenwerking met ART GYM uit Kapellen. Nina Van Schevensteen, Shauni Coenen en Lauren Verbrugghe vormen hiervan het exponent.
In alle voorgaande wedstrijden hadden zij steeds hun eindscore  verhoogd. In die mate dat deze formatie de enige  vertegenwoordiger werd op het VK vanuit de provincie Antwerpen. De juryleden voorzagen in hun evaluatie tussen plaats 2 en plaats 6 slechts een verschil van 0,205 punten. Met voor dit trio zowel naar technische- als artistieke uitvoering mooie scores, kwamen zij op een gedeelde 6de plaats uit en veroverden zo hun selectie voor het BK. Meer dan geslaagd, weer een doelstelling die hard gemaakt werd.

Knappe resultaten waardoor wij reikhalzend uitkijken naar het Groot BK van 7 en 8 mei e.k. in de Topsporthal van Gent.

Uitslag

VLAAMS KAMPIOENSCHAP ACROGYM A/B-NIVEAU 23 EN 24.04.2016 IN BREENDONK
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
B-NIVEAU
11-20+ JAAR GROEP LAUREN VERBRUGGHE, NINA VAN SCHEVENSTEEN, SHAUNI COENEN 24,250 6DE PLAATS * selectie BK
11-20+ JAAR DUO PENELOPE HARO, FLOR BUELENS 22,850 5DE PLAATS * selectie BK