Klimop RT Merksem neemt goede start in Provinciale Voorronden

In de disciplines ACROGYM en TUMBLING ging de eerste Provinciale voorronde van stapel in het weekend van 17 en 18 januari.

Op zaterdag in Bazel waren DEMI PYNAERTS en KARLIEN BRESSELEERS voor het eerst als duo aan de slag in de categorie C 10 tot 17 jaar in de discipline Acrogym. Met een bewuste keuze van de coach in het achterhoofd wat betreft de moeilijkheid brachten beide meisjes het er goed vanaf en zijn ze beiden een ervaring rijker.

Door het enorme deelnemersveld was het pas laat op de dag de beurt aan de formatie BERCKMANS ARISSA, TORRES GONZALEZ ELIZA en VANDERBECK JANA in de categorie C 10 tot 21 jaar. Een trio met een pak ervaring dat bij de aanvang van het turnseizoen een “samenwerking” op touw zette. En toch … in het artistieke luik werden zij met een te vermijden penalisatie van het podium verwezen. Werk aan de winkel dus.

Op zondag mochten BEN GOEDONS en PARIS CHAVET hun wedstrijd aanvangen in het niveau I2 9 tot 15 jaar. Een fris duo en goed voorbereid. De competitiesfeer is echter speciaal. Een kleine fout en de punten duiken. In een volgende voorronde kunnen zij dit echter rechttrekken zo veel is zeker.

Dezelfde dag gingen de tumblers van start in Eeklo.

KIANO WAUTERS turnde er voor het eerst op wedstrijdniveau een tweevoudige salto in het A-niveau U 11 tot 12 jaar. Met succes, want met een GOUDEN medaille was ook de selectie binnen voor de Vlaamse kampioenschappen later op het jaar.

DYLAN GEYBELS ging aan de slag bij de jongens 15 tot 17 jaar in het zelfde niveau en ook hij deed het meer dan goed. Eveneens een GOUDEN medaille en ook een selectie voor de VK van de maand maart.

KATRIEN BRAET en BRUCE MOMMERS namen niet deel enerzijds wegen ziekte en anderzijds wegens partiële examens. Voor deze gymnasten is de kop er af anderen beginnen er aan op een later tijdstip.

COOKIE INSTELLING FUNCTIONALITEIT NOODZAKELIJK

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iS2lhbm8gV2F1dGVycyBQVjEgdHVtYmxpbmcgQSAgIDAxLjIwMTUiIHdpZHRoPSI2MDQiIGhlaWdodD0iNDUzIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkLzlNR1FMQmhON1YwP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgcmVmZXJyZXJwb2xpY3k9InN0cmljdC1vcmlnaW4td2hlbi1jcm9zcy1vcmlnaW4iIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=