Iedereen scherp op eerste internationale Antwerp Cup of Tumbling

Tijdens de eerste internationaal getinte Antwerp Cup of  Tumbling in de sporthal van het Rooi in Berchem hadden de gymnasten van gymclub Klimop RT Merksem duidelijke richtlijnen en doelstellingen meegekregen van de trainingsstaf.

Deze wedstrijd viel vroeg in het wedstrijdseizoen waardoor het een nieuw piekmoment werd.
Aangezien het bovengenoemde werden de doelstellingen als volgt geplaatst :

1°  turn een wedstrijd, waarbij achteraf voor jou enkel een goed gevoel overblijft
2°  leer omgaan met dit nieuw piekmoment
3°  do not be afraid to win

Alle doelstellingen werden door de Merksemse gymnasten ingevuld.

De wedstrijd dan.

Kiano Wauters trad bij de jongens U12 voor het eerst aan in een competitie waar ook gymnasten uit andere landen tot het deelnemersveld behoorden.
In de voorronde stond Kiano na twee tumblingreeksen op de eerste plaats. De finale was al direct een feit. In deze leeftijdscategorie is er slechts één rotatie voorzien in de eindronde en daaraan ging een lange wachttijd aan vooraf. Het leerproces werd door de Merksemse jongere afgesloten op een 4de plaats met de wetenschap dat hij straks naar het WK bij de jeugd in Denemarken, een waardevolle ervaring meeneemt.

Katrien Braet kwam als volgende aan de beurt in de groep meisjes U16. Na de voorronde prijkte ook Katrien op plaats nummer één! Maar vooral scoorde de gymnaste uit gymhal Terlinden in Merksem om haar selectie voor deelname aan het EK 2016 in Vallodilid in Spanje. Naast haar deelname aan het WK in Denemarken van december 2015 een meer dan knappe prestatie. In de finale gaf Katrien niets weg en bleef zij op het hoogste schavotje. Goud !

Ilja Catteeuw, nieuw in het Merksemse team maar vooral ziek, turnde in dezelfde leeftijdscategorie bij de jongens een goede wedstrijd en plaatste zich probleemloos voor de finale. Met een score van 29,500 kwam hij uiteindelijk uit op een knappe 5de plaats. Ilja zien we straks ook als deelnemer op het WK in Denemarken nota bene.

Bij de senioren jongens waren zowel Bruce Mommers als Dylan Geybels van Klimop RT Merksem als enige Belgen in de competitie. Zij stonden tegenover het Deense team best hun mannetje. Dylan had nieuwe competitiereeksen voorbereid die hij tot een goed einde wist te brengen. Ziekte in het begin van de week en die aanpassingen leverden hem deze maal geen finaleplaats op. Gesterkt is hij wel over zijn kunnen en niveau in functie van het WK later op het jaar.
Zoals de dag begon met Kiano – als enige Belgische deelnemer in de finale – zo werd die identiek afgesloten met Bruce. Twee veilige reeksen met een score van 61,00 punten brachten hem op de 6de plaats.

Ook de grote schare supporters waren meer dan tevreden over de prestaties van hun gymnasten.
En de coach … hij zag dat het goed was.
Gymnasten hielden aan deze wedstrijd immers een goed gevoel over of scoorden met een finaleplaats of met een selectie voor het EK.

 

Uitslag

ANTWERP CUP OF TUMBLING 27.09.2015 (BERCHEM)
CATEGORIE GYMNAST VOORRONDE FINALE PLAATS
BOYS U12 KIANO WAUTERS 56,200 26,600 4de
GIRLS U16 KATRIEN BRAET 62,950 * selectie EK 2016 30,800 GOUD
BOYS U16 ILJA CATTEEUW 57,800 29,500 5de
SENIOR MEN BRUCE MOMMERS 57,800 61,000 6de
SENIOR MEN DYLAN GEYBELS 57,200 8ste