GYMCLUB KLIMOP RT MERKSEM, DE SLEUTEL TOT SUCCES

Tijdens alle Provinciale voorronden hadden de gymnasten van KLIMOP RT MERKSEM al een aardig niveau getoond op de tumblingbaan. Op de Vlaamse Kampioenschappen in het A-niveau, van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, van 28 en 29 maart jongstleden in Eksel was dit niet anders.

In het Instapniveau bij de jongens van de leeftijd 10 jaar gingen YARO MERCKX en TARIKU SCHUSTER voor het eerst in hun turncarrière de finale in. Een rechtstreeks digitaal kanaal met Parijs, in Frankrijk, waar broer ZINO MERCKX op de balletschool zit, maakte het allemaal een beetje spannender. Yaro vond er alleen de extra kracht in om tot het einde zijn wedstrijd goed te controleren. Het werd een BRONZEN medaille voor hem. Ook Tariku liet alle oefeningen van zijn beste kant aan de jury zien waardoor hij met een vijfde plaats beloond werd.

KIANO WAUTERS, in de leeftijdscategorie jongens 11-12 jaar, blies warm en koud op de Provinciale Voorronden. Op de VK toonde hij zich mentaal sterk en was hij duidelijk niet bevreesd om te winnen. Met het GOUD nam hij met 3 punten voorsprong op zijn dichtste belager afstand en veroverde daarenboven een selectie voor het WK bij de jeugd later op het jaar in Denemarken.

In de namiddag mochten de meisjes 15-17 jaar starten met hun selectiewedstrijd om in de finale te tumblen.
Met KATRIEN BRAET had de Merksemse club best zowel de jongste qua leeftijd maar ook een sterke deelneemster in het veld. Zij won alle voorronde wedstrijden en turnde zich in het selecte gezelschap om aan de finale te beginnen. Haar eerste op dit niveau. Ook hier nam zij afstand van haar tegenstanders met een verschil van drie punten op de nummer twee in de rangschikking. Met het GOUD veroverde zij daarenboven een selectie voor het WK bij de jeugd. Met een Engelse delegatie in competitie was er ook een “open competitie” waarin Katrien nog maar eens de titel naar zich toehaalde.

In dezelfde leeftijdsgroep bij de jongens ging DYLAN GEYBELS zijn kans. De norm op een selectie voor het WK bij de jeugd lag hier op drie tweevoudige salto’s. Niet simpel, alleen … Dylan behaalde als enige Belg deze norm en weet zich zeker van een selectie aan het WK in Denemarken. Dat hij “slechts” het ZILVER kreeg omgehangen na de finale was noch voor de gymnast, noch voor zijn coach een zorg want zij beraamden al direct de strategie voor het BK. In de open competitie werd Dylan derde.

Bij de senioren heren ging BRUCE MOMMERS zijn kans. Ook hier een strategische zet waardoor de druk bij de tegenstanders verhoogd werd. In de finale eindigde Bruce met het ZILVER op het podium en in de open competitie werd het een derde plaats.

Wat een weelde aan sportief talent! Schitterende resultaten vanuit Merksem op Limburgse bodem met perspectieven voor het nakende BK van de maand april in Deinze.

COOKIE INSTELLING FUNCTIONALITEIT NOODZAKELIJK

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iS2xpbW9wIFJUIE1lcmtzZW0gVmxhYW1zIEthbXBpb2Vuc2NoYXAgMjAxNSBIZWNodGVsIEVrc2VsIiB3aWR0aD0iNjA0IiBoZWlnaHQ9IjM0MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9LbDJocnI2RGZqcz9mZWF0dXJlPW9lbWJlZCIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93PSJhY2NlbGVyb21ldGVyOyBhdXRvcGxheTsgY2xpcGJvYXJkLXdyaXRlOyBlbmNyeXB0ZWQtbWVkaWE7IGd5cm9zY29wZTsgcGljdHVyZS1pbi1waWN0dXJlOyB3ZWItc2hhcmUiIHJlZmVycmVycG9saWN5PSJzdHJpY3Qtb3JpZ2luLXdoZW4tY3Jvc3Mtb3JpZ2luIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+

Uitslag:

PROVINCIALE VOORRONDE 2 TUMBLING 06 en 07.02.2015 te Diest
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
I-NIVEAU
JONGENS 10 JAAR YARO MERCKX 43,232 BRONS
JONGENS 10 JAAR TARIKU SCHUSTER 42,198 5
A-NIVEAU
JONGENS 11-12 JAAR KIANO WAUTERS 57,600 GOUD * selectie WK jeugd
MEISJES 15-17 JAAR KATRIEN BRAET 62,900 GOUD * selectie WK jeugd
JONGENS 15-17 JAAR DYLAN GEYBELS 61,800 ZILVER * selectie WK jeugd
SENIOREN JONGENS BRUCE MOMMERS 59,200 ZILVER