Tumblingteam Klimop-RT-Merksem klaar voor wat er komen gaat

De derde Provinciale voorronde in het A-niveau Tumbling van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen verliep op 22 en 23 februari in Ingelmunster. Alle tumblers van KLIMOP RT MERKSEM wisten zich al verzekerd van een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen waardoor ze nogmaals een nieuwe moeilijkheid konden toevoegen aan hun programma.

KIANO WAUTERS ging bij de Miniemen jongens van start. Het drukke programma, met het demoteam van zaterdag tijdens de Demohappening in Oostende deed coach en gymnast toch kiezen voor een andere invalshoek. Gekende en gekunde rotaties. Kiano turnde twee knappe reeksen waardoor hij voor de derde maal op de eerste plaats uitkwam. GOUD

YERA VAN VLEM was al een tijdje ziek, waardoor zij deze wedstrijd wijselijk aan zich liet voorbijgaan. Recuperatie is hier het ordewoord.

KATRIEN BRAET, Beloften meisjes, moest eveneens haar doelstelling verleggen tijdens de opwarming. Competitie vergt nu eenmaal keuzes en geen compromis. Geen nood want Katrien is duidelijk klaar voor wat komen gaat. Met meer dan 5 ( vijf) punten verschil op de tweede plaats verwees zij al haar tegenstanders naar een plek achter haar. Opnieuw GOUD.

Bij de junioren jongens mocht DYLAN GEYBELS de clubkleuren verdedigen. Dylan lukt nagenoeg alles op training, maar tijdens de voorgaande wedstrijden was daar echter weinig van te merken. Een werkpunt dat niet zozeer sporttechnisch dan wel moreel moest verbeterd worden. De tumbler uit de Merksemse gymhal liet duidelijk blijken dat zowel op de Vlaamse- als Belgische kampioenschappen met hem dient rekening gehouden. BRONS

BRUCE MOMMERS, senioren jongens, moest de vorige selectieronde afhaken wegens ziekte. Deze maal was de doelstelling om in minstens één rotatie zowel moeilijkheid als uitvoering te verhogen. In de opwarming verliep het niet zoals gepland. De wedstrijd daarentegen was meer dan goed, waardoor ook Bruce met BRONS terug richting Merksem kon afreizen.

De tumblers van KLIMOP RT MERKSEM mogen dan ook vol vertrouwen vooruitblikken.

PROVINCIALE VOORRONDE 3 TUMBLING A-NIVEAU 22 EN 23.02.2014 TE INGELMUNSTER
Categorie Gymnast Punten Plaats
MINIEMEN JONGENS KIANO WAUTERS 53.900 GOUD
BELOFTEN MEISJES KATRIEN BRAET 61.400 GOUD
JUNIOREN JONGENS DYLAN GEYBELS 57.600 BRONS
SENIOREN JONGENS BRUCE MOMMERS 60.500 BRONS