TRANEN WELLEN OP NA WEDSTRIJD RECREATOERNOOI ACROGYM

Met veel enthousiasme en vertrouwen trokken PARIS CHARVET ( 8 jaar) en BEN GOEDONS ( 13 jaar) naar het recreatoernooi in NIEL op zaterdag 26.04.2014. Hun derde wedstrijd van het seizoen mocht als bewijs gelden voor het talent van deze Merksemse formatie.

Zij traden al het ganse seizoen aan, met verve, in de leeftijdscategorie 8 tot 18 jarigen. Ook in deze slotwedstrijd deden ze het goed met de hoogste score voor het artistieke gedeelte en met een totaalscore van 10,650 rangschikten zij zich op een tweede plaats.

Er was nog een formatie van KLIMOP RT MERKSEM met ASTRID HOUVENAGHEL en YANTHE VAN GORP actief in dezelfde categorie. Zij maakten echter een foutje dat met -0.3 punten werd bestraft door de scheidsrechters.

Gymnasten, trainers en supporters genoten in afwachting van de prijsuitreiking van het zonnetje in de openlucht in de mooi aangelegde zone rond de sporthal.

STOMVERBAASD was iedereen toen op de prijsuitreiking “andere formaties” op het podium mochten!

Bleek dat na het afsluiten van het ganse wedstrijddagdeel er nog een aantal formaties hadden mogen turnen, die op een andere competitie, het democircuit, hadden gestaan. Ze werden daarenboven ook nog eens door een ander jurypanel beoordeeld.

De tranen bij Paris waren niet meer te stuiten en de ontgoocheling bij de Merksemse entourage was al even groot. Vooral omdat de wedstrijdleiding enkel “we hadden dit beter moeten communiceren” als verklaring wist op te dissen.

Maar leg dit maar eens uit aan een 8 of 13-jarige gedreven sporter. Hopelijk kan dit onrecht omgebogen worden naar een positief elan.

RECREATOERNOOI ACROGYM 26.04.2014 te NIEL
Categorie Gymnast Punten Plaats
Recrea Combinatie 8-18 jaar DUO PARIS CHARVET en BEN GOEDONS 10.650 5de
Recrea Combinatie 8-18 jaar DUO HOUVENAGHEL ASTRID en VAN GORP YANTHE 9.700 11de