Groepsfoto krokusturnkamp 2014

Krokusturnkamp laat talent renderen en is aanzet tot talentidentificatie

Tijdens de schoolkrokusvakantie was er opnieuw een turnkamp of noem het turnstage in Gymhal Terlinden, in acrogym en tumbling. De clubtrainers van KLIMOP RT MERKSEM hadden een programma voorbereid of deden nieuwe turnelementen aan. Voor acrogym stond PATSY MARTENS op de vloer. De choreografie en de balletscholing werd verzorgd door ZINO MERCKX, terwijl EDDY VAN SCHEVENSTEEN tumbling voldoende begeleiding meegaf.

Er waren nu ook weer buitenlandse coaches aan de slag met NICOLAY IVANOV uit Bulgarije en STANISLAV PIVIN of was het toch POETIN, uit Rusland.

Dagelijks 6 uur training, correcte voeding en de nodige rustpauzes maakten van het geheel een gesmaakte en geslaagde onderneming.

Voor acrogym is er vooral de voorbereiding op de wedstrijden van het weekend aansluitend op de stage én de verderop gelegen Vlaamse- en Belgische kampioenschappen. Dat niet altijd alles van een leien dakje loopt, mocht het trio Eliza Torres Gonzalez, Jana Vanderbeck en Mirte Stessel ervaren. Op school had Mirte de onderkant van een korfbalpaal op haar voet gekregen met … een aantal gebroken tenen voor gevolg.

Selecties op VK of BK liggen letterlijk in het water. Balansdelen kunnen natuurlijk wel geoefend worden en doelstellingen bijgestuurd. En de Merksemse trainers schoolden zich gretig bij dankzij “de beste technieker” van de UEG! Zowel bij de acrobatische gymnastiek als in tumbling werd het duidelijk dat er genoeg talent is bij Klimop RT Merksem om voor een podiumplaats te gaan op de nakende kampioenschappen.

Een week later start dan het project rond nog betere TALENTIDENTIFICATIE met de kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar van de lagere school.