Klimop RT Merksem knalt op provinciaal kampioenschap tumbling

Met de Provinciale Kampioenschappen Tumbling, van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, van 19 januari in Mortsel, gingen de eerste competitiedagen van start voor de tumblers van het A-niveau.
Voor KIANO WAUTERS werd het een start in een hogere leeftijdscategorie, bij de miniemen jongens.

De Vlaamse kampioen bij de Pupillen van het instapniveau van 2013 had het er duidelijk moeilijk mee. Vooral mentaal. Twee rotaties verder was er echter terug kleur te bekennen. Kaino werd, met het GOUD, overduidelijk Provinciaal kampioen met meer dan twee punten voorsprong op de tweede in de rangschikking. De selectie voor de Vlaamse kampioenschappen werd eveneens behaald.

Bij de Beloften meisjes ging ook YERA VAN VLEM in een hogere leeftijdscategorie van start. Een goede opwarmingsronde liet het beste verhopen.
Yera veranderde haar eerst tumblingreeks, waardoor ze de tweede rotatie moest aanpassen. Een sterk wedstrijdmoment van de Merksemse gymnaste want ze turnde met overtuiging haar schroefreeks. Het werd uiteindelijke een vierde plaats mét een selectie voor de VK van de maand maart. Na haar geslaagde deelname aan het WK bij de jeugd moest KATRIEN BRAET een tweede piek neerzetten op dit kampioenschap. Een nieuw gegeven.

Katrien ging met deze uitdaging op een positieve manier om. Ze turnde een hogere moeilijkheid en veroverde haar plaats op het podium met de kampioenstitel. Opnieuw GOUD én een selectie voor de VK.

De voormiddag zag er dus goed uit voor KLIMOP RT MERKSEM.

Bij de junioren jongens was het, in de namiddag, de beurt aan DYLAN GEYBELS. Een ongemak aan zijn voet maakte dat Dylan niet voluit had kunnen trainen in de week voorafgaand aan de wedstrijd. In zijn saltorotatie was er echter niets van te merken. De tumbler uit onze stond al direkt aan de leiding. De schroefreeks werd echter minder goed uitgevoerd waardoor hij terugviel naar de tweede plaats. Alsnog ZILVER en ook hier een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen.

JOHANNES HULPIAU traint al een tijdje in Merksem … was het dat element dat hem voorstuwde ? Hij ging immers over zijn trainingsmaat en greep het GOUD en de selectie voor de VK.

Voor BRUCE MOMMERS, bij de senioren jongens, werd deze wedstrijd een gelijkaardige ervaring als voor Katrien, namelijk een tweede piekmoment neerzetten na het WK. Bruce stond scherp, verhoogde zijn moeilijkheid in de saltoreeks en nam afstand van iedereen met de titel en de GOUDEN medaille. Een selectie voor de VK werd eveneens een feit.
KLIMOP RT MERKSEM knalde er dus op los tijdens de Provinciale kampioenschappen met in elke leeftijdscategorie een KAMPIOENSTITEL. Al dit turntalent en vooral de continuïteit maakt dat gymnasten, trainers, supporters ongelooflijk tevreden de terugreis naar Gymhal Terlinden in Merksem aanvatten.

Uitslag:

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP TUMBLING A-NIVEAU op 19-01-2014 te MORTSEL
Categorie Gymnast Punten Plaats
MINIEMEN JONGENS KIANO WAUTERS 55.600 GOUD * selectie VK/BK
BELOFTEN MEISJES KATRIEN BRAET 60.600 GOUD * selectie VK/BK
BELOFTEN MEISJES YERA VAN VLEM 55.900 4 * selectie VK/BK
JUNIOREN JONGENS JOHANNES HULPIAU 57.300 GOUD * selectie VK/BK
JUNIOREN JONGENS DYLAN GEYBELS 56.700 ZILVER * selectie VK/BK
SENIOREN JONGENS BRUCE MOMMERS 62.800 GOUD * selectie VK/BK

 Media:

COOKIE INSTELLING FUNCTIONALITEIT NOODZAKELIJK

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iVHVtYmxpbmcgQSBQcm92aW5jaWFsZSB3ZWRzdHJpamQgQW50d2VycGVuIDIwMTQgS2xpbW9wIFJUIE1lcmtzZW0iIHdpZHRoPSI2MDQiIGhlaWdodD0iNDUzIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL2tqcW9zbjZtRjI0P2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgcmVmZXJyZXJwb2xpY3k9InN0cmljdC1vcmlnaW4td2hlbi1jcm9zcy1vcmlnaW4iIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=