WK tumbling bij de jeugd met perspectieven voor Klimop RT Merksem

Een aantal gymnasten van KLIMOP RT MERKSEM en hun coach maakten deel uit van BELGIUM op het WK TUMBLING bij de jeugd dat afgelopen week in Sofia, Bulgarije, plaatsgreep. Er namen 47 landen aan deel, waaronder Angola en vooral markant, China als nieuwkomers een deel van de aandacht naar zich toe trokken.

Na een erg vroeg vluchtuur vanuit de luchthaven van Charleroi konden de Belgische gymnasten in de namiddag proeven van de accommodatie en infrastructuur van de Arena Armeec.Trainings- en Warmup hall bevonden zich op het gelijkvloers, terwijl de wedstrijdhal op niveau 1 van het complex situeerde. Een modern geheel dus.

De eerste toets op de tumblingbaan gaf niet direkt een wow-gevoel want bijzonder hard.Aanpassing was dus nodig. Na een aantal trainingsdagen in het landenschema was er al duidelijk verbetering te bemerken.

KATRIEN BRAET was bij de U14 meisjes niet alleen de jongste Belgische deelneemster, maar ook in het internationale deelnemersveld bleef ze de jongste. ’t Was er echter in niets aan te zien, ook al was het haar eerste confrontatie op een wereldkampioenschap. De voorbereiding verliep normaal, alhoewel bijsturing van de moeilijkheid noodzakelijk bleek. Dit kan op dit niveau alleen maar als er voldoende capaciteit aanwezig is.

De wedstrijddag zelf moest de Merksemse gymnaste in groep 2 aan de slag. Met overtuiging turnde ze haar beide tumblingreeksen waardoor ze met een score van 62.400 op een 11de plaats uitkwam. Een knappe prestatie met perspectieven en vooral felicitaties van heel wat buitenlandse coaches en juryleden.

Voor BRUCE MOMMERS was het eveneens een eerste deelname op dit niveau bij de U18. En ook hier door de stroeve tumblingbaan bijsturing van de wedstrijdreeksen. Evenwel zonder noemenswaardig probleem. Bruce mocht aan de bak in een sterke groep jonge kerels. Hij kweet zich perfect van zijn opdracht, in een foutloos parcours. Met een 16de plaats en een puntentotaal van 61.400, mengde de gymnast uit Gymhal Terlinden zich in het debat.

Minder goed verliep de vorbereiding voor ZINO MERCKX en JOHANNES HULPIAU die zich beiden kwetsten in de schoolse sfeer, waardoor de deelname aan dit WK aan hun neus voorbijging.

De gymnasten van KLIMOP RT MERKSEM zorgden mee voor een sterk Belgium en zorgden ervoor dat de continuiteit van hun Merksemse voorgangers behouden blijft.