Provinciale Voorronde 3 Acrogym is mentaal veel waard

Daar waar de tumblers van Klimop RT Merksem reeds aan hun Vlaams Kampioenschap toe waren, turnden de acrobaten in het B en C-niveau pas hun derde Provinciale voorronde ( selectieronde ) in het weekend van 16 en 17 maart.

In het Limburgse Genk werd er strijd geleverd op de turnvloer voor een plaats op de VK van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Een zeer knappe sporthal en een al even knappe organisatie nodigden uit tot goed prestaties.

Alle formatiesvan Klimop RT Merksem, zaten dan ook goed in hun vel en dat bleek al direkt toen het trio ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN en EMELY EKMALYAN in de categorie beloften groep, hun combinatie van tempo en balansdelen in een prachtige choreografie voor de jury brachten. Het plezier in zoveel kwaliteit, … het liep er gewoon af. Met ZILVER over-all behaalden zij een selectie voor de VK van de maand april. Knappe prestatie!

Nog in de voormiddag mochten FLOR BUELENS en ARISSA BERCKMANS bij de juniors duo hun opwachting maken. Nagenoeg zeker van een plaats op de VK, met de resultaten uit beide vorige selectie-wedstrijden, trachtte deze formatie naar meer moeilijkheid. Berekende moeilijkheid. Arissa turnde een gestrekte salto met volledige schroef waardoor ze op een negende plaats uitkwamen met bevestiging van hun selectie. Mentaal en turntechnisch een sterk staaltje.

Laat op dag was het trio meisjes NINA VAN SCHEVENSTEEN, SARAH STORMS en PENELOPE HARO actief als derde formatie vanuit Merksem. Door een kwetsuur van één van de gymnasten konden zij niet alle kansen benutten om zich echt te tonen in dit grote deelnemersveld bij de juniors groep.

De nagenoeg foutloze oefening leverde echter al direkt de benodigde score van 21,00 punten op waarmee zij meer dan tevreden waren. Er zit echter een adertje onder het gras want slechts 12 formaties gaan door naar de VK. Het trio staat nu in het overall-klassement op een dertiende plek en moet dus wachten op een deliberatie.

Op zondag waren de juniors groep TORRES GONZALEZ ELIZA, VANDERBECK JANA en MIRTE STESSEL op het appel. De jongste van deze formatie had veel spannende momenten achter de rug met een schooltoetsenperiode. Zo bleek ook op de wedstrijd, want er liep danig wat mis. Een 12de plaats werd hun deel. Toch staat hier dankzij de vorige voorronden een selectie voor de VK op ” veilig “. De goede draad oppikken mag geen probleem vormen voor deze formatie want er zijn perspectieven op een betere prestatie!

De seniors COENEN SHAUNI, TRUYENS YASMINE en GUJUMAN GABRIELA maakten van hun oefening een hoogstaande inbreng. Knappe, foutloze uitvoeringen van balansdelen in handenstand en tweevoudige geworpen salto’s werden door geen enkele andere formatie geturnd. Het leverde hen de selectienorm op met liefst 22,950 punten.

Ook in deze turndiscipline de nodige kwaliteit en om het met de coach te zeggen ” altijd positief blijven en vooruitkijken “.

 

Klik op de foto voor het volledige album

20130317-02.07

20130317-02.05 20130317-02.06 20130317-02.03 20130317-02.04 20130317-02.01 20130317-02.02