Herfstturnstage laatste aanzet naar jeugd-wk tumbling in Sofia

Even traditioneel als de Herfstturnstage in acrogym en tumbling is de deelname van gymnasten van Klimop RT Merksem aan het jeugd-WK Tumbling rond deze periode.

Tijdens de afgelopen schoolvakantie werd er dus meer dan stevig getraind in Gymhal Terlinden. Zes trainingsuren per dag, met de nodige rustpauzes. Alles onder de kundige leiding van de clubtrainers Patsy Martens, Cindy Van Regenmortel en Sarah Van Cotthem wat betreft acrogym, de choreografen Anais Gullotto en Elke Van de Casteele en de tumblingcoach Eddy Van Schevensteen. Als gasttrainers waren Nicolay Ivanov ( Bulgarije) en Elena Krasnokutskaya (Rusland) respectievelijk voor acrogym en tumbling er actief.

Het project binnen acrogym in samenwerking met de universiteit van Sofia leverde de nodige merkwaardige, positieve resultaten op. Een bewijs voor de acrotrainer en een bevestiging van het geleverde werk nota bene.

De WK gangers, KATRIEN BRAET en BRUCE MOMMERS hadden een programma dat hen naast de techniek ook heel wat comfort opleverde om straks hopelijk een knappe prestatie neer te zetten in Bulgarije. Ook al is het voor hen een eerste deelname op dit niveau.

Voor JOHANNES HULPIAU zal zijn deelname echter op een sisser uitdraaien toen duidelijk werd dat een voetbalmatchke op school hem een kwetsuur aan zijn arm opleverde waardoor hij niet naar Sofia afreist.

Ook dat is TOPSPORT.

Dat het geheel een goede onderbouw en structuur kent, werd tijdens de afsluitende demo op vrijdag voor ouders en belangstellenden meer dan onderstreept.

Het oudercomité had daarenboven een Limburgs getinte HerfstBBQ op het vuur gezet. BBQ die RC Genk al de nodige successen opleverde, … dergelijke stimulans kan enkel de Merksemse gymnasten en hun trainers verder op de weg zetten.

De verkleedpartij rond Halloween maakte dat iedereen met een goed gevoel de sportieve week tot een goed einde bracht.