GymMatinée 2012


Dit is een archiefbestand van de website van Klimop RT Merksem - De actuele site vind u op http://www.klimop-rt-merksem.be



2012-05-13 • GYMMATINEE … EEN FEEST VAN DE TURNSPORT

Op zaterdag 12 mei werd Gymhal Terlinden de place to be, want de GYMMATINEE van KLIMOP R.T. MERKSEM stond er te gebeuren.

De voorbereidingen waren meer dan goed verlopen en het PROGRAMMA beloofde een hoop SPEKTAKEL. De zaal zat afgeladen vol en het PUBLIEK kroop al vanaf het begin op het puntje van zijn stoel.

DE PRELUDE opende het evenement met gymnasten en gymnastjes uit de PRECOMPETITIE en de COMPETITIE. De toeschouwers werden al onmiddelijk verrast met hoge acrobatische standjes en tumblingreeksen met enkelvoudige- en meervoudige schroefbewegingen. De keuze van de muziek zorgde meteen voor een grote verrassing.

Het werd zelfs helemaal stil toen een van de gymnasten door de zaal werd gecatipuleert, maar veilig door de anderen werd opgevangen. Een stunt zo bleek.

De kop was er af en de verschillende en verscheidene ACROFORMATIES van allerlei niveau's kleurden de verende vloer.

Gedeelte dat voortdurend terugkwam, als part one, two, three, …, in het geheel en best werd gesmaakt door de aanwezigen. Dat recreatie en competitie evenwaardig benaderd worden in de club kon bij de inbreng van de JUFFERS en de KNAPEN naar waarde geschat worden. De GYMKIDS een jongere leeftijdscategorie vroegen iedereen mee op reis en je kon zo aan de gezichten van de kinderen zien dat ze het zelf ook leuk vonden.

BREEDTESPORT van een goede KWALITEIT.

In de afsluiter van het eerste luik trad het TUMBLINGTEAM met synchroonsprongen op de tumblingbaan aan. Ze brachten het publiek in vervoering door hun hoge moeilijkheidsgraad van de salto's en schroeven.

Een pauze gaf iedereen de kans om op adem te komen en in de tuin de frisse lucht op te zoeken onder de muzikale omlijsting van de G-band.

De TURNSTERS en TURNERS gebruikten de Pegasus en een dosis humor om de aanwezigen terug alert te maken voor het turnprogramma. Opdracht volbracht, want toen de kinderen van de KLEUTERGYM hun opwachting maakten was de zaal al terug volop mee. En de kleuters deden er nog een schep bovenop.

Ook in dit gedeelte was er ACROGYM van de bovenste plank, zeker want nagenoeg alle formaties streden mee voor de medailles in de finale van het VK of BK.

De verbazing bij het publiek over zoveel kracht, lenigheid, behendighed, coordinatie en choreografie kon je zo uit de lucht scheppen.

De TUMBLERS brachten wedstrijdoefeningen waarin de jongste gymnaste voor het eerst een tweevoudige salto turnde, en de oudste gymnast een drievoudige salto neerzette. De zaal stond dan ook onder stoom!

AFTER MIDNIGHT … moest het dan nog wel worden, want het DEMOTEAM, een mix aan gymnasten van Berchem en Merksem, sloot het actieve gedeelte af. Turnkwaliteit, aangepaste kledij, opzwepende muziek, een knappe choreografie kortom SHOW ten voeten uit.

Met SHARIWARI stonden alle deelnemers en hun lesgevers, trainers en coaches op de vloer.

Een TRADITIE in ere houden was er met de viering van de clubleden met een langdurig lidmaatschap.

Een fiere voorzitter mocht de GYMMATINEE afsluiten.

De meeste aanwezigen schoven even later aan bij de kip aan 't spit … een waardige afsluiter om bij na te kaarten!

naar boven

 


Deze pagina werd laatst aangepast op • Copyright © Klimop-RT-Merksem, alle rechten voorbehouden • webmaster : webmaster@klimop-rt-merksem.