Nieuws 2012-2013


Dit is een archiefbestand van de website van Klimop RT Merksem - De actuele site vind u op http://www.klimop-rt-merksem.be



2013-05-05 • KLIMOP RT MERKSEM PRONKT, NOG MAAR EENS, OP BELGISCH KAMPIOENSCHAP TUMBLING 2013

Het Belgische kampioenschap Tumbling van het A-niveau werd op 4 en 5 mei in Mortsel opgezet in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Het werd een knappe editie wat betreft het wedstrijdniveau, want een open-kampioenschap waaraan ook buitenlandse gymnasten mochten deelnemen. Vooral turners en turnsters uit Groot Brittanie waren de plas overgestoken, onder aanvoering van wereldtopper Kristof Willerton ( noot : de mama van Kristof is afkomstig uit Antwerpen ).

Voor YERA VAN VLEM was het een wedstrijd "om de hoek", aangezien zij dichtbij de sporthal woont. Zij ging van start bij de miniemen meisjes ( 11-12 jaar) en na de eerste rotatie was het podium binnen handbereik. In de tweede tumblingreeks ging het echter fout, waardoor zij uiteindelijk met een 6de plaats moest tevreden zijn.

Ook voor KATRIEN BRAET was de sporthal De Sterre dichtbij haar woonst gelegen.

Dit en het feit dat zij als jongste deelneemster in de categorie Beloften (13-14 jaar) resoluut de focus op een podiumplaats gericht hield, maakte het allemaal wel heel spannend.

Na de eerste saltoreeks, met een tweevoudige gehoekte salto als eindsprong, stond Katrien zowaar op een eerste plaats. Een meer dan geslaagde tweede rotatie met opnieuw een hoge moeilijkheid maakte dat de Merksemse gymnaste het ZILVER veroverde en zeker was van haar selectie voor het WK bij de jeugd in Bulgarije. Schitterend!

Bij de junioren en senioren werd er, zoals op het VK, eerst een voorronde en daarna een finale geturnd. Ook hier waren nagenoeg alle Merksemse deelnemers pas dit sportjaar naar een hogere leeftijdscategorie overgestapt. " Ieder nadeel heeft zijn voordeel " en inderdaad alle jonge gymnasten van Klimop RT Merksem hadden zich in het seizoen een plaatsje op dit BK toegediend.

Bij de junioren jongens ( 14-17 jaar ) mocht ZINO MERCKX de spits afbijten in de voorronde, samen met DYLAN GEYBELS. Beiden turnden zowel hun salto- als schroefroutine nagenoeg foutloos en gingen de finale in.

In die finale starten alle gymnasten terug vanaf nul punten.

Voor Zino was het vooral de selectie voor het WK dat voorop stond en natuurlijk de bijhorende moeilijkheid. Of toch … ook de mooie beker van Belgisch kampioen sprak hem aan. Een extra stimulans.

De oudere tegenstander legde hem het vuur aan de schenen, door de keuze op een uitvoering met een hoge moeilijkheid.

De regelmaat primeerde echter, over beide tumblingreeksen, waardoor én de GOUDEN medaille én de selectie voor het WK in Sofia een feit werden. Knap!

Dylan mengde zich in de strijd, maar de spanning werd hem te veel in de duidelijk rommelige tweede reeks.

Met het BRONS behaalde hij toch zijn vooropgestelde doel, een plaats op het podium. Dylan turnde hiermee een knap parcours in alle wedstrijden.

Bij de senioren ( + 17 jaar ) waren PHILIP JANSSENS en BRUCE MOMMERS actief. Door beroepsomstandigheden had Philip niet kunnen trainen in de week voorafgaand aan het BK. Dit werd hem fataal in de voorronde. Met de gegeven omstandigheden in het achterhoofd gaat er immers veel RESPECT uit naar deze gymnast.

Bruce ging volop zijn kans in de voorronde waardoor hij naar de finale mocht.

In die finale turnde Bruce zowel in zijn eerste als tweede reeks een tweevoudige salto als verbindingselement en een tweevoudige salto als eindsalto. De jury waardeerde dit naar waarde en met een BRONZEN medaille ook hier weer een podiumplaats en een stralende gymnast want daarenboven bevestiging van zijn selectie voor het WK.

Bleek daarenboven dat ALLE gymnasten uit de gymhal in Merksem daarenboven hun beste jaarprestatie wisten neer te zetten in de totaalscore.

Een meer dan bevredigend gegeven dat de kers op de taart nog smaakvoller heeft gemaakt.

Heel veel Merksemse supporters daar ook in de tribune in Mortsel. Tevreden Merksemse supporters.

Ook heel wat oud-, exgymnasten zoals Frederique Celini, Norik Aliev, Ines Janssens, Nele de Boodt, Freddy Bolsius, Mike Peeters, Jorn De Laender, Lore Derveaux, Margot Kusters … die hun opvolgers nadrukkelijk kwamen aanmoedigen.

HARD WORK BEATS TALENT… moet onze coach hebben gedacht … maar toen was het al later op de dag.

Bekijk de uitslag

gymnastiekland gymnastiekland

naar boven

2013-04-21 • VLAAMS KAMPIOENSCHAP ACROGYM SUCCESVOL VOOR MERKSEMSE FORMATIES

Op zondag 21 april speelde het VLAAMS KAMPIOENSCHAP ACROGYM van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in het C-niveau zich af in Bazel.

De Merksemse formaties wisten zich via de Provinciale voorronde uit het grote deelnemersveld te selecteren voor deze finale.

Geen deductie voor lengteverschil, bij de meting die voorafgaat aan de wedstrijd op de vloer. De positieve ingesteldheid van het team werd daardoor nog meer opgepept. Dat was er ook aan te zien toen de competitie echt van start ging.

FLOR BUELENS en ARISSA BERCKMANS beten van zich af zich als gemengd paar, bij de junioren, in de strijd met wat je "sterke acroteams" kan noemen. Hun choreografie en hun technisch niveau brachten hen uiteindelijk op een 5de plaats in de rangschikking.

Voor hun eerste wedstrijdjaar "all the way" tot in de finale van het VK … knap.

ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN en EMELY EKMALYAN hadden in diezelfde Provinciale voorronden ook goed gescoord waardoor ook zij op hun plaats waren op dit VK, bij de Beloften. En ook hier weer hoge waarderingen zowel voor de technische- als voor de artistieke uitvoering.

Een podiumplaats … met BRONS!

Afgelopen weekend werd de aanzet gegeven van de verschillende en verscheidene finales die er zitten aan te komen. Met bovenstaande uitslagen loopt onze club goed van stapel.

Proficiat aan de gymnasten, de coaches, de choreografen en bedankt aan de supporters.

gymnastiekland gymnastiekland gymnastiekland gymnastiekland gymnastiekland gymnastiekland

naar boven

2013-04-21 • MANNEBLUSSERSCUP EERSTE SUCCES AFGELOPEN WEEKEND

In het weekend van 20 en 21 april moest het DEMOTEAM als eerste aan de bak tijdens de MANNEBLUSSERSCUP, in Mechelen.

De acrobaten hadden op zondag hun VLAAMS KAMPIOENSCHAP in Bazel. Een druk programma dus!

Het demoteam in een samenwerking van VOLHARDING BERCHEM en KLIMOP RT MERKSEM presteerde het om knap uit de verf te komen en met het team een tweede plaats te veroveren.

Knappe prestatie !

naar boven

2013-04-18 • GYMHAL TERLINDEN OMGETOVERD TOT GYMNASTIEKLAND

Op woensdag 17 april werd de Gymnastiekhal Terlinden weer eens ( want al een stevige traditie ondertussen) omgetoverd tot een echt GYMNASTIEKLAND! KLIMOP RT MERKSEM zorgde er dan voor dat ALLE lln. van het eerste leerjaar van ALLE lagere scholen van ALLE onderwijsnetten uit het district Merksem konden proeven van de turnsport en gymnastiek. Een organisatie die in samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport werd opgezet.

De maxi-trampoline, de fasttrack, het ringenstel, de flik flak-rol, de ongelijke brug … dat kan je niet direct terugvinden in een schoolturnzaal natuurlijk.

De kinderen, en er waren zowat 120 inschrijvingen, die lieten het niet aan hun hartje komen. De opstellingen, het rotatiesysteem, de begeleiders, de leerkrachten LO en de sportmonitors zorgden ervoor dat alle lln. aan hun trekken kwamen of het nu een moeilijke turnoefening of een eenvoudige betrof.

Aan het eind van de namiddag bleek elke deelnemer een fiere overwinnaar, vooral op zichzelf. De uitreiking van de diploma's ging gepaard met APPLAUS en het verhaal van de TURNTOVERSTOK sloeg ook in deze editie weer aan.

gymnastiekland gymnastiekland gymnastiekland gymnastiekland

naar boven

2013-03-30 • MERKSEMS TRIO VIA WILD CARD NAAR BK ACROGYM

Door de ziekte van Yasmine Truyens viel de Merksemse acroformatie bij de senioren weg op de Vlaamse kampioenschappen van het paasweekend.

Het quorum was wél behaald op een Proviciale voorronde .

De club kon niet anders dan een "Wild Card" aanvragen bij de Gymfed.

Wild Card die vandaag werd toegestaan, waardoor Klimop RT Merksem zowel bij de junioren als bij de senioren deelneemt aan de finale van het BK in Bazel.

Met deze stimulans is veel mogelijk!

naar boven

2013-03-30 • KLIMOP RT MERKSEM DOET GOEDE ZAAK OP VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN ACROGYM

Bij de start van de schoolpaasvakantie werd het Vlaamse Kampioenschap Acrogym geturnd in Puurs in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

In het B-niveau, zeg maar het Belgische niveau, had Klimop RT Merksem zowel bij de junioren als bij de senioren formaties die zich wisten te selecteren tijdens de Provinciale voorronden.

Bij de senioren meisjes hadden SHAUNI COENEN, YASMINE TRUYENS en GABRIELA GUJUMAN zelfs het quorum verworven nodig om op de Belgische kampioenschappen mee te dingen naar een podiumplaats.

Al goed, want Yasmine lag tijdens de wedstrijd thuis ziek in bed!

Het reglement voorziet geen "reserve" waardoor ook de twee andere gymnasten letterlijk aan de vloer stonden.

Er zal dus een "Wild card" moeten aan te pas komen om hen op het BK aan het werk te zien.

Nervositeit die hopelijk kan omgezet worden in spankracht op het BK.

Schoolexcursie voor een ganse week … ook in de formatie met ELIZA TORRES GONZALEZ, JANA VANDERBECK en MIRTE STESSEL speelde dit op.

Een trio dat een ganse week de trainingen met twee partners verder moet. Ideaal is anders.

Maar de Merksemse junioren zijn uit het goed hout gesneden en zijn niet naief aan de competitie begonnen.

Zij turnen al het hele seizoen sterk, waardoor het hogergenoemde euvel positief werd gebruikt en tot een goed zaak werd omgebogen.

Met een 7de plaats veroverden zij hun plek tussen "de beteren onder de besten" om op het BK te strijden voor een knap resultaat.

Ons eerste doel is bereikt …

Bekijk de uitslag

naar boven

2013-03-23 • DEMOTEAM IS KLAAR VOOR DE VOLGENDE RONDE

Tweemaal( 2011 en 2012) op rij wist het demoteam de kampioenstitel binnen te halen in het democircuit van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Tweemaal moest de winnaar een volledig nieuwe oefening aanbieden in het daaropvolgende jaar.

Zo voorziet het reglement het.

Geen simpele opdracht, want het gaat telkens over een totaal nieuw idee, een nieuw onderwerp, nieuwe choreografieen, nieuwe turnelementen, nieuwe kledij, … soms nieuwe gymnasten inpassen, noem maar op. Een opgave waar een heel team aan medewerkers komt bij kijken.

Het samenwerkingsverband tussen KLIMOP RT MERKSEM en VOLHARDING BERCHEM veranderd daaraan niets. Wel geeft het mogelijkheden om aan de top te blijven meedraaien!

Op zaterdag 23 maart was er een eerste wedstrijd voor dit team tijdens de Klokke Roeland Cup in Mariakerke bij Gent.

Al vroeg 's morgens moest iedereen afreizen om tijdens de opwarming de geur van de zaal op te snuiven. Dat er een brede basis groeit voor deze turndiscipline werd al direkt duidelijk aangezien 16 teams aan de competitie deelnemen.

De gymnasten uit Berchem en Merksem, en hun trainers waren erop uit om een goede prestatie neer te zetten. Niet vanzelfsprekend aangezien hogergenoemde moeilijkheid.

Het "verhaal" van MASQUERELLA stond stevig én met overtuiging. De acrobatische en tumblingelementen, samen met de choreografie kregen een extra accent dankzij de aangepaste kledij.

Met 77,483 punten werd het BRONS binnengehaald!

Het demoteam is dus klaar om in een volgende ronde nog steviger van zich af te bijten.

Bekijk de uitslag

Masquerella Masquerella Masquerella Masquerella Masquerella Masquerella

naar boven

2013-03-17 • PROVINCIALE VOORRONDE 3 ACROGYM IS MENTAAL VEEL WAARD

Daar waar de tumblers van Klimop RT Merksem reeds aan hun Vlaams Kampioenschap toe waren, turnden de acrobaten in het B en C-niveau pas hun derde Provinciale voorronde ( selectieronde ) in het weekend van 16 en 17 maart.

In het Limburgse Genk werd er strijd geleverd op de turnvloer voor een plaats op de VK van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Een zeer knappe sporthal en een al even knappe organisatie nodigden uit tot goed prestaties.

Alle formatiesvan Klimop RT Merksem, zaten dan ook goed in hun vel en dat bleek al direkt toen het trio ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN en EMELY EKMALYAN in de categorie beloften groep, hun combinatie van tempo en balansdelen in een prachtige choreografie voor de jury brachten. Het plezier in zoveel kwaliteit, … het liep er gewoon af. Met ZILVER over-all behaalden zij een selectie voor de VK van de maand april. Knappe prestatie!

Nog in de voormiddag mochten FLOR BUELENS en ARISSA BERCKMANS bij de juniors duo hun opwachting maken. Nagenoeg zeker van een plaats op de VK, met de resultaten uit beide vorige selectie-wedstrijden, trachtte deze formatie naar meer moeilijkheid. Berekende moeilijkheid. Arissa turnde een gestrekte salto met volledige schroef waardoor ze op een negende plaats uitkwamen met bevestiging van hun selectie. Mentaal en turntechnisch een sterk staaltje.

Laat op dag was het trio meisjes NINA VAN SCHEVENSTEEN, SARAH STORMS en PENELOPE HARO actief als derde formatie vanuit Merksem. Door een kwetsuur van één van de gymnasten konden zij niet alle kansen benutten om zich echt te tonen in dit grote deelnemersveld bij de juniors groep.

De nagenoeg foutloze oefening leverde echter al direkt de benodigde score van 21,00 punten op waarmee zij meer dan tevreden waren. Er zit echter een adertje onder het gras want slechts 12 formaties gaan door naar de VK. Het trio staat nu in het overall-klassement op een dertiende plek en moet dus wachten op een deliberatie.

Op zondag waren de juniors groep TORRES GONZALEZ ELIZA, VANDERBECK JANA en MIRTE STESSEL op het appel. De jongste van deze formatie had veel spannende momenten achter de rug met een schooltoetsenperiode. Zo bleek ook op de wedstrijd, want er liep danig wat mis. Een 12de plaats werd hun deel. Toch staat hier dankzij de vorige voorronden een selectie voor de VK op " veilig ". De goede draad oppikken mag geen probleem vormen voor deze formatie want er zijn perspectieven op een betere prestatie!

De seniors COENEN SHAUNI, TRUYENS YASMINE en GUJUMAN GABRIELA maakten van hun oefening een hoogstaande inbreng. Knappe, foutloze uitvoeringen van balansdelen in handenstand en tweevoudige geworpen salto's werden door geen enkele andere formatie geturnd. Het leverde hen de selectienorm op met liefst 22,950 punten.

Ook in deze turndiscipline de nodige kwaliteit en om het met de coach te zeggen " altijd positief blijven en vooruitkijken ".

Bekijk de uitslag

Flor, Arissa en Patsy Flor en Arissa Alexander en Emely gymnasten gymnasten gymnasten gymnasten

naar boven

2013-03-17 • KLIMOP RT MERKSEM OP VLAAMS KAMPIOENSCHAP TUMBLING SLIMMER EN KOELBLOEDIGER

In het weekend van 16 en 17 maart werden de Vlaamse kampioenschappen Tumbling gehouden in Oostakker bij Gent in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

De Merksemse gymnasten hadden goede prestaties laten noteren in de verschillende Provinciale voorronden waardoor er best een verwachtingspatroon mét perspectieven zat aan te komen.

Logisch?

Natuurlijk niet want een wedstrijd blijft immers steeds spannend.

In het B-niveau bij de senioren meisjes mocht NATASJA MOULAERT dit ervaren waardoor ze toch enigszins met knikkende knieen aan de startlijn verscheen. Drie reeksen hetzelfde niveau aanhouden bleek een opgave. Natasja behaalde met haar 12de plaats toch een selectie voor het BK van de maand mei. Daar zal ze dus focussen op een podiumplaats.

Op zondag was KIANO WAUTERS bij de benjamins jongens van het I-niveau aan de slag. Kiano had in alle PV iedereen overtuigd van zijn klasse. Het Vlaamse kampioenschap werd nog maar eens een stap voorwaarts voor deze jonge gymnast van de Merksemse club.

Maar eerst … " weet jij hoeveel de helft, van de helft, van de helft van 100 is ? " … typerend voor de sfeer waarmee de jongens de competitie ervaren hebben.

Kiano had het antwoord correct, maar toonde ook fysiek zijn kwaliteiten zowel op de maxi-trampoline, de tumblingbaan als op de vrije reeks. GOUD en eerste podiumplaats. Knap!

Na deze prijsuitreiking begon KATRIEN BRAET aan haar opwarming in het A-niveau. Katrien had een ongemak aan haar voet, maar door een goede medische begeleiding, aangepaste trainingen en een sterk moreel stond zij stevig te turnen op dit VK. Als jongste deelnemer in haar leeftijdscategorie, bij de beloften meisjes, kon zij een hoge moeilijkheid neerzetten in twee tumblingreeksen met een tweevoudige gehoekte salto en in de tweede rotatie een schroefsalto als verbindingselement en opnieuw een tweevoudige gehurkte salto als eindsprong. Met het ZILVER werd het een tweede podiumplaats voor de club. Schitterend. Optie op selectie voor WK jeugd is hiermee genomen.

YERA VAN VLEM mocht aan de beurt bij de miniemen meisjes van het A-niveau. De ganse week ziek en toch een wedstrijdmentaliteit. Yera turnde twee stevige reeksen. Opnieuw was een podiumplaats binnen bereik met haar gedeelde derde plaats. Het reglement voorziet echter geen exaquo's, waardoor de score van reeks twee bepalend is. Met een vierde plaats kan iedereen toch tevreden zijn want Yera toonde de juiste mentaliteit en dat verdient respect.

Bij de junioren en senioren jongens was er voor het eerst, voor onze clubgenoten, na de voorronde ook een finale te turnen op dit VK.

Voor ZINO MERCKX, DYLAN GEYBELS en BRUCE MOMMERS een nieuw gegeven waarmee ze rekening dienden te houden en te leren hoe daar mee om te gaan.

Concentratie niet te ver laten wegdeemsteren, voldoende drinken, niet vergeten om te eten, afstand nemen, …

Dylan turnde, bij de junioren jongens, zowel in de saltoreeks als in de schroefreeks goed waardoor hij zonder problemen naar de finale doorzette.

In dezelfde leetijdscategorie werd dit voor Zino een ander verhaal want de saltoreeks ging letterlijk de mist in na de verbinding vanuit een tweevoudige salto in het midden van de reeks.

Door een goede schroefroutine werd het toch nog een plaats in de finale.

In de finale moest dus orde op zaken gezet worden.

Orde op zaken zetten.. Niet direkt evident want Zino had zich pijn gedaan aan zijn voet in de voorronde.

De tegenstanders probeerden met risicovolle oefeningen de Merksemse tumblers te intimideren, zoveel was duidelijk. Spijtig voor hen maar hier kwam de mentale kracht, de slimheid en de koelbloedigheid boven water. Zino zette het wedstrijdverloop terug naar zijn hand en behaalde met zijn GOUDEN medaille een derde maal plaats op het podium voor de club.Een selectie voor het WK bij de jeugd kan nog steeds.

Dylan zat met een eerste finalereeks op schema en zag een medaille binnen handbereik. " Do not be afraid to win " het speelde hem wel parten, want hij eindigde met 0,2 punten verschil op een vierde stek. Hopelijk heeft Dylan zijn beste beentje opgespaard voor de BK waar hij een plaats op het schavotje mag beogen. Toch een knappe prestatie voor deze eerstejaars junior.

Complexloos deelnemen. Dit is geen uitgangspositie die veel aan de verbeelding overlaat. PHILIP JANSSENS bevond zich bij de senioren toch in deze positie gedrongen. Hij wist daar evenwel vlot mee om te gaan waardoor hij na de voorronde op de tweede plaats gerangschikt stond op slechts 0,3 punten van de nummer een.

In de finale focuste Philip bewust op een plaats binnen de eerste drie en na de eerste rotatie met een tweevoudig gestrekte salto ging hij dit resultaat ook waar maken. In de eindsprong van reeks twee was het even minder waardoor het de derde, vierde plaats voor Klimop RT Merksem werd. Een tevreden gymnast kan straks deelnemen aan het BK.

Bruce zat er nog aan te komen in dezelfde categorie. Zijn eerste reeks was niet ok waardoor een hypotheek op de finale gezet werd. Zijn tweede zou en moest van een ander kaliber zijn. Ook hier weer die mentale weerbaarheid waardoor Bruce de finale inging. 't Was best nagelbijten zowel voor de talrijke supporters als voor de gymnasten en de coach.

In die finale was het eraan te zien dat deze selectie veel energie had gekost. Met een vijfde plaats was er even ontgoocheling maar al direkt vreugde want de Merksemse gymnast wist zich geplaatst voor het WK bij de jeugd in Bulgarije verder aan het eind van het jaar.

Het weekend werd met een meer dan goed resultaat afgesloten, want alle Merksemse gymnasten komen niet alleen nog eens op de Belgische kampioenschappen in wedstrijd maar er zijn nog aardig wat perspectieven op resultaten met een meerwaarde.

Toch weer eens een bewijs van de goede ingesteldheid die er heerst in Gymhal Terlinden.

Bekijk de uitslag

Kiana Wauters Ketrien Braet (links) Bruce Mommers, Philip Janssens en Dylan Geybels

naar boven

2013-03-03 • ACROGYM KLIMOP RT MERKSEM VERDER GELANCEERD OP PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP

Tijdens de eerste Provinciale voorronde waren ze eigenlijk al gelanceerd, de acrobaten van Klimop RT Merksem. Alle formaties plaatsten zich binnen de eerste twaalf in hun niveau en leeftijdscategorie waardoor ze uitzicht kregen op deelname aan de Vlaamse kampioenschappen.

Maar eerst was er in het weekend van 2 en 3 maart het Provinciaal kampioenschap van Antwerpen in Niel in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Het Krokussportkamp was goed verlopen en het technisch niveau zat goed. Verwachtingen waren er dus.

Het eerste trio meisjes ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTER en EMELY EKMALYAN mocht op zaterdagmorgen in de categorie Beloften de wedstrijdvloer op in een "ovenwarme" sporthal. Supporters waren er goed vertegenwoordigd. Met verve turnden de meisjes hun oefening, technisch werd het zo een hoge score. De choreografie zat al even goed, waardoor het artistiek eveneens een sterke score werd. Een eerste podiumplaats met ZILVER bevestigde de verwachtingen.

Als hogeschoolstudent had FLOR BUELENS een behoorlijk goed eerste partieel examen achter de rug. De training was daarom niet altijd even vlot verlopen. Zijn partner ARISSA BERCKMANS liet echter niets aan het toeval over en samen met de coach hield ze de formatie scherp. Beiden starten in de categorie junioren duo. Ook hier een hoge score voor de technische uitvoering van de balans- en tempodelen en een artistieke score die goed zat.

De warme zaal had echter invloed op de maag van de Merksemse gymnast en na het beëindigen van de oefening moest hij willens nillens ook nog eens een spurtje trekken naar buiten. Het kokhalzen was snel vergeten, want ook deze Merksemse formatie behaalde een podiumplaats met het BRONS.

In de late namiddag maakten NINA VAN SCHEVENSTEEN, SARAH STORMS en PENELOPE HARO hun opwachting in de categorie juniors groep. Voor NINA was er al een titel in 2011 en 2012, voor PENELOPE in 2012 …

Door de kwetsuur van Sarah had dit trio de eerste PV aan zich moeten laten voorbijgaan. Nu stonden ze helemaal achteraan in het grote deelnemersveld. Het lange wachten om hun oefening te starten speelde hen mogelijk parten, want ze maakten een fout in de evenwichtspyramide waardoor de penalisatie van de jury heel wat invloed had op het eindresultaat.

Met een 7de plaats zullen zij verder moeten en hun kans grijpen op PV 3. Het zit er alleszins in!

Zo goed de zaterdagmorgen gestart was zo goed startte ook de opwarming van het trio SHAUNI COENEN, YASMINE TRUYEN en GABRIELA GUJUMAN als Seniors groep op zondag. Menig tegenstander stond gefocust en met bewondering te kijken naar zoveel kwaliteit. Keer op keer.

In de wedstrijd verliep het echter niet zoals gehoopt. De bovenpartner liet het afweten, waardoor de formatie een zware penalisatie moest slikken. Technisch en artistiek bleef er wel een goede inschatting van het jurypanel. Maar dit is enkel wat zalf op de wonde.

Toch ook hier een 7de plaats en de wetenschap dat er nog een derde voorronde is in het Limburgse Genk om de puntjes op de i te zetten en een selectie voor de VK af te dwingen. Kom op!

Het Provinciaal kampioenschap werd afgesloten door ELIZA TORRES GONZALEZ, JANA VANDERBECK en MIRTE STESSEL bij de juniors groep. Nog maar eens een groot aantal deelnemers en een competitie met een hoog niveau.

De Merksemse formatie wist dat alle ogen op hen gericht waren. De ogen van medestanders en tegenstanders. En toch … een zeer sterke moraal bij dit trio. Spanning die door de technische kwaliteit en de uitstekende choreografie werd omgezet naar een podiumplaats met BRONS.

Aan het eind van het eerste weekend van de maand maart tevredenheid bij de coaches en gymnasten. Blij om de resultaten en gedreven om de mindere prestaties om te zetten in een positief verhaal.

Het zit dus goed in de hoofden van de Merksemse trainers en hun gymnasten.

Bekijk de uitslag

gymnasten gymnasten gymnasten gymnasten gymnasten

naar boven

2013-02-24 • KLIMOPTREIN TUMBLING STAAT STEVIG OP DE RAILS

Tijdens de derde Provinciale voorronde tumbling in Eeklo bleek nog maar eens dat Tumbling stevig op de rails staat bij KLIMOP R.T. MERKSEM. In het week-end van 23 en 24 februari lieten de Merksemse gymnasten dit aardig blijken in hun diverse competitieniveau's.

Voor KIARA VERVULLENS was dit op zaterdag bij de beloften meisjes van het B-niveau spijitig genoeg niet zo. Waren het de zenuwen of was het te spannend in haar race naar de nog nodige selectie tot deelname aan de Vlaamse kampioenschappen. Het werd niet wat best wel mocht verwacht worden. Met een 31ste plaats werd wedstrijdperiode definitief afgesloten.

Later op de dag was het de beurt aan NATASJA MOULAERT bij de senioren meisjes en met drie goed uitgevoerde reeksen stelde deze Merksemse gymnaste haar plaats op de VK safe. Opdracht volbracht.

Zondagmorgen mocht KIANO WAUTERS, in de sneeuw, zijn opwachting maken daar in Eeklo bij de Benjamins van het I-niveau. Zowel in de maxi-trampoline, de tumblingbaan als op de vrije oefening liet Kiano alle andere jongens achter zich. Met GOUD is ook hij op het appel tijdens de VK van de maand maart.

YERA VAN VLEM ging aan de slag in het A-niveau bij de miniemen meisjes en met twee behoorlijk uitgevoerde rotaties plaatste zij zich op de 6de plek over-all. Ook Yera zal er weer bij zijn op de VK.

KATRIEN BRAET was als supporter wel aanwezig maar ging niet van start in de competitie, bij de beloften meisjes, vanwege een klein ongemak. Samen met de coach werd beslist om deze voorronde aan haar te laten voorbij gaan, uit veiligheidsoverweging. Op de VK zal Katrien echter wel kunnen starten.

ZINO MERCKX mocht bij de junioren jongens als eerste tumbler de baan op. In de opwarming verliep niet alles goed, waardoor vooral mentaal diende bijgestuurd. Sterk van Zino dat hij dit in de wedstrijd zelf kon omzetten en voor de tweede maal dit seizoen een beste jaarprestatie wist neer te zetten. Logisch GOUD.

Zijn clubgenoot DYLAN GEYBELS pakte uit met een verhoogde moeilijkheid. Zonder probleem in de saltoroutine, maar met minder controle in de schroefreeks. Een vierde plaats en de wetenschap dat inderdaad "meer" binnen zijn mogelijkheden ligt openen perspectieven voor de VK.

Bij de senioren jongens was BRUCE MOMMERS voor de club actief. Met een degelijke moeilijkheid verzekerde hij zich met ZILVER van een plaats op de VK en ook hier zijn de vooruitzichten goed.

Perspectieven genoeg dus voor de Vlaamse kampioenschappen van de maand maart.

Bekijk de uitslag

naar boven

2013-02-17 • KROKUSTURNKAMP ACROGYM/TUMBLING SWINGT IN GYMHAL

Traditioneel mag je het KROKUSTURNKAMP best noemen omdat het door al die jaren wel degelijk een invloed heeft op het competitiegebeuren binnen onze club.

De clubtrainers bereiden turnelementen voor die dan kunnen bijgestuurd worden in de praktijk gedurende de dagelijkse trainingsuren. ACHT in het totaal, met de nodige rustpauzes. De buitenlandse gastcoaches bouwen hierop verder of zetten nieuwe oefenstof op het programma.

Voor acrogym waren NICOLAY IVANOV (Bulgarije), PATSY MARTENS,CINDY VAN REGENMORTEL en ELKE VAN DE CASTEELE op post om de verschillende en verscheidene formaties te begeleiden. Jonge trainers zaten daarenboven nadukkellijk in de trainingshal elke beweging te noteren. Wat tumbling betreft waren ELENA KRASNOKUTSKAYA (Rusland) en EDDY VAN SCHEVENSTEEN actief om het individuele niveau een hogere moeilijkheid mee te geven en ook hier weer jonge of beginnende trainers en gerenomeerde juryleden op het appel.

Er zat dus aardig wat volk op de banken van de tribunes.

Tweevoudige en drievoudige salto's met en zonder schroefbewegingen, balans- en evenwichtshandstanden op de voeten en de handen van de verschillende partners, choreografie van de wedstrijdoefeningen, krachttraining, ... het zat elke dag in het trainingsvolume verwerkt.

Meer specifiek werd ook aandacht besteed aan de voeding, het aftrainen voor een wedstrijd, wat te eten na een schooldag maar voor de training begint, via NINA SYCHOLD voedingsdeskundige.

Rust en een aangepast programma met stabiltiteits- en preventieve oefeningen of palpulatie om ongemakken op te sporen door sportfysiotherapeut TOM VERHOEVEN.

En de gymnasten, wel die lieten duidelijk blijken dat zij zich hierbij best goed voelden. De "resultaten" die iedereen kon voorleggen logen er niet om. Voor de ene werd dat een enkelvoudige salto, voor de andere een tweevoudige salto gestrekt geworpen vanuit "de schoot" of een tweevoudige gestrekte salto met schroef erin verwerkt, zelfs een drievoudige salto leunt kort aan bij de eerstvolgende wedstrijd.

Acrogym en tumbling swingt inderdaad in gymhal terlinden, bij Klimop RT Merksem vooral door zoveel possitivisme en enthousiasme.

De lopende wedstrijdperiode maakt dit maar al te duidelijk!

Bekijk de uitslag

krokusturnkamp krokusturnkamp

naar boven

2013-02-03 • KLIMOP R.T.MERKSEM KLAAR VOOR COMPETITIE ACROGYM

Het eerste weekend van de maand februari werd de aftrap voor het wedstrijdseizoen van de acrobatische gymnastiek.

In een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen speelde de eerste Provinciale voorronde zich af in Leuven. Voor de Merksemse gymnasten best spannend, want sommige formaties traden aan in een nieuwe samenstelling.

Op zaterdag was het de beurt aan het C-niveau.

Als Belgie wereldkampîoenen heeft in deze turndiscipline dan is dat vast ook aan het hoge kwalitatieve niveau te merken in verschillende en verscheidene wedstrijdniveau's.

Een groot deelnemersveld bood zich aan op de wedstrijdvloer. Een markant feit was dat nagenoeg alle formaties van Klimop R.T. Merksem ofwel als eersten mochten opdraven ofwel vooraan in het wedstrijdprogramma starten.

Geen geschenk, want de juryleden stonden op scherp. En de concurrrentie lag letterlijk op de loer toen de opwarming van start ging.

Het "kleine trio" met EMELY EKMALYAN,ALEXANDRA BALTA en DORIEN VAN CALSTEREN moest al erg vroeg op want op 8u00 's morgens was er de lengtemeting waarin ze 0.3 punten moesten afgeven. Zij vonden dit best spannend maar hun focus op de wedstrijd, bij de Beloften, zelf was echter hoog waardoor ze nagenoeg foutloos hun combinatieoefening turnden. Met een tiende plaats overall mengden zij zich in de selectie voor de VK.

Later op dag waren FLOR BUELENS en ARISSA BERCKMANS aan de slag bij de Juniores duo. Als hogeschoolstudent had Flor net de partieele examenperiode achter de rug. Deze formatie liet aardig wat morele kracht zien tijdens hun doorgang.

De cd bleef immers "hangen" op de eerste noten, maar het Merksemse duo deed naarstig verder waardoor ze enkel een bestraffing opliepen van 0.5 op de totaalscore. Met de Merksemse cd bleek niets mis, wel met de muziekinstallatie van de organisatie! Leuk is anders, maar met een 5de plaats overall staat deze formatie op scherp. Dat beloofd voor het Provinciaal kampioenschap van Antwerpen later op het jaar.

Zondag dan werd het B-niveau geturnd.

Door de kwetsuur van SARAH STORMS konden ook haar partners NINA VAN SCHEVENSTEEN en PENELOPE HARO niet deelnemen.

ELIZA TORRES GONZALEZ, JANA VANDERBECK en MIRTE STESSEL gingen wel in competitie bij de juniores. Dat ook zij de spits mochten afbijten blijft opvallend. Het trio toonde echter hoeveel vetrouwen ze in elkaar wel hebben en turnde met verschillende tweevoudige salto's en hoge handstanden een knappe oefening. Met een achtste plaats mengen ook zij zich in de selecties voor de Vlaamse kampioenschappen.

Vlaamse kampioenschappen waarbij enkel de twaalf best gerangschikte formaties voor in aanmerking komen nota bene.

Bij de senioren maakten COENEN SHAUNI, YASMINE TRUYENS en GABRIELA GUJUMAN hun opwachting en ook hier helemaal vooraan in het programma. Je zou er een bepaalde ondertoon kunnen bij bedenken.

Aangezien deze meisjes ook uit de examenperiode kwamen en vol zijn van positieve naijver werd hun wedstrijdoefening op één fout na sterk geturnd. Met een elfde plek zitten ook zij in het debat van de selecties.

Alle formaties behaalden de vooropgestelde doelstelling van het quorum voor de slectienorm naar de VK toe. Het zit dus snor met de technsiche opbouw en de choreografie in onze gymhal.

Het trainersduo PATSY MARTENS , CINDY VAN REGENMORTEN en het jurylid DIEM LEBRUN waren best tevreden, om niet van de schare supporters te spreken.

Starks zijn er in een volgende competitie de Provinciale kampioenschappen van Antwerpen met deze resultaten kan daar met veel vetrouwen naartoe gewerkt worden zoveel is zeker.

Bekijk de uitslag

naar boven

2013-01-27 • PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN TUMBLING SUCCESSTORY VOOR KLIMOP R.T. MERKSEM

In het weekend van 26 en 27 februari ll werd het PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP van Antwerpen in de discipline Tumbling A/B/I-niveau geturnd in de sporthal 't Venneke in Ekeren. Zo goed als een thuismatch voor de gymnasten van de Merksemse gymhal.

Op zaterdag was het de beurt aan het B-niveau en opnieuw mocht KIARA VERVULLENS de spits afbijten bij de beloften meisjes. Haar opdracht was redelijk eenvoudig, namelijk haar drie tumblingreeksen voluit turnen. In haar eerste competitiejaar slaagde de jonge Merksemse in haar opzet en kroop ze een aantal plaatsjes naar voren. Met een 31ste plaats en de groeimarge, zit er rek op haar prestatie.

In de namiddag mocht NATASJA MOULAERT aan de bak, bij de senioren meisjes. Zij had al een selectie op zak voor de Vlaamse kampioenschappen waardoor de moeilijkheid van haar tumblingreeksen gevoelig werd opgedreven. Opnieuw wist zij zich te selecteren met een 12de plaats. Een meer verfijnde uitvoering opent ook hier perspectieven.

Het tweede luik van deze kampioenschappen, van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, was er op zondag … 's morgens vroeg al.

KIANO WAUTERS mocht in het I-niveau, bij de Benjamins jongens, zijn prestatie van Provinciale voorronde 1 overdoen want dan zou hij zeker een podiumplaats behalen. Kiano is eveneens een nieuwkomer in het competitiegebeuren en had maar al te goed begrepen hoe de vork aan de steel zit.

Met knappe uitvoeringen op de maxitrampoline, de tumblingbaan en de vrije oefening kroonde hij zich met GOUD tot Provinciaal kampioen.

Even later mochten YERA VAN VLEM, miniemen meisjes en KATRIEN BRAET, beloften meisjes hun opwachting maken.

Voor Yera werd het de minst leuke plek in de uitslag, een vierde plaats. Neemt niet weg dat haar beide rotaties mogelijkheden bieden en met een betere uitvoering zit een podiumplaats er dik in. Bij de beloften meisjes is het niveau er hoog en zijn er ook een aantal gymnasten die kwalitatief sterk uit de verf komen. Een spannende competitie dus.De dertienjarige Katrien was er klaar voor. Meer dan klaar zo bleek!

Een knappe tumblingreeks met een tweevoudig gehoekte salto als eindsprong bracht haar al direkt aan de leiding. Commotie bij de juryleden bij de tweede rotatie maakte het inderdaad "spannend". Een jurypannel was even het noorden kwijt omtrent de volgorde en besloot dan maar om Katrien er uit te pikken en haar als " de volgende " te evalueren. Alhoewel zij nog niet aan de beurt was sloeg "Sterke Katrien" iedereen met verstomming en scoorde ook in haar tweede reeks zeer hoog. Een persoonlijk record met 30.00 punten.

GOUD dus … Op het podium stond Katrien te blinken tot, … er een rekenkundige fout gemeld werd vanuit het rekenbureel en Katrien alsnog met ZILVER omhangen de wedstrijd afsloot.

Wat zou het, 't was gewoon erg, erg sterk geturnd en niet alleen sporttechnsich.

De tribunes zaten al heel de tijd goed vol en het Merksemse legioen liet zich dan ook meermaals in de positeive zin horen en zien.

De beurt aan de junioren jongens met ZINO MERCKX en DYLAN GEYBELS en de senioren heren met BRUCE MOMMERS en PHILIPPE JANSSENS.

Uit al het voorgaande putten de Merksemse turners duidelijk energie, go with the flow.

Voor dit kampioenschap hadden de twee junioren best goede trainingen achter de rug en waren beiden gefocust op een plaats op het podium.

Zino liet met zijn prachtige saltoreeks direkt blijken wie de kandidaat-winnaar was, ondanks stevige concurrentie.

Ook in zijn schroefreeks deed hij het knap met een tweevoudige gehoekte salto en een schroef erin verwerkt. Terecht GOUD.

Dylan had een nieuwe saltoreeks voorbereid, maar spijtig genoeg ging het bij de landing vanuit een tweevoudig gehoekte salto even niet goed en de niet stabiele houding kostte hem aardig wat deductie. De schroefreeks was dan weer goed waardoor hij naast zijn clubgenoot met ZILVER het podium op mocht.

De senioren hadden na PV 1 hun selectie voor de Vlaamse kampioenschappen nog niet beet. Een doelstelling die in deze wedstrijd moest nagestreefd worden. Zowel Philippe als Bruce kweten zich beiden van hun taak en turnden zowel in de eerste als de tweede tumblingreeks knappe uitvoeringen en hoge moeilijkheid met tweevoudig gestrekte salto's en full in back salto's.

Bruce stond op het podium met ZILVER, terwijl Philippe het BRONS werd omgehangen en de selectie voor de VK was uiteraard een voldongen feit.

Klimop R.T. Merksem liet een meer dan goede indruk na op de Provinciale kampioenschappen van Antwerpen en het beste moet nog komen!

Onze club heeft aan Sporting A sterke resultaten toegevoegd.

Bekijk de uitslag

Kiano Wauters Zino Medckx, Philippe Janssens, Bruce Mommers, Dylan Geybels

naar boven

2013-01-13 • PROVINCIALE VOORRONDE TUMBLING IS MAATSTAF VOOR KWALITEIT KLIMOP R.T. MERKSEM

De eerste Provinciale voorronde Tumbling, in een organisatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, werd tegelijkertijd ook het eerste selectiemoment naar VK en BK anno 2013 toe.

Op zaterdag 12.01 was het B-niveau (zeg maar het Belgisch niveau) actief in het BLOSO-centrum van Brugge. Een enorm groot deelnemersveld en dus heel wat kandidaten op de wedstrijd.

Voor KIARA VERVLUSSEM werd het letterlijk, een vuurdoop, bij de Beloften meisjes. De eerste twee rotaties verliepen vlot, maar bij de derde sprongenreeks was de Merksemse jongere even het noorden kwijt waardoor ze haar eerste tumblingreeks overdeed. Het oordeel van de jury was hard maar correct. Een turnoefening zonder waarde. Kiara viel daardoor terug naar een 38ste plaats in het klassement én een ervaring rijker.

In de namiddag mocht NATASJA MOULAERT de wedstrijdvloer op bij de senioren meisjes. Natasja controleerde haar drie tumblingreeksen, waardoor zij een 8ste plaats veroverde én een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen. Dat was vooraf de doelstelling en opdracht volbracht dus.

Zondag 13.01 was het de beurt aan het I-niveau ( het Instapniveau in de competitie ). Al erg vroeg in de donkere, koude morgen vertrokken gymnasten en trainers vanuit Gymhal Terlinden richting Brugge.

Ook voor KIANA WAUTERS een eerste confrontatie met het wedstrijdgebeuren. Tijdens de opwarming verliep alles vlot en ook gedurende de wedstrijd bleef Kiano de controle houden over zijn turnoefeningen in de trampoline en op de tumblingbaan. Menig trainer van de concurrentie had al direkt zijn prestatie bemerkt. De scheidsrechters beloonden zijn talent dan ook met een GOUDEN medialle. Knap.

Hierop sloten de gymnasten van het A-niveau (het internationale niveau) aan. YERA VAN VLEM beet de spits af voor Klimop R.T. Merksem bij de miniemen meisjes. Met twee goed uitgevoerde tumblingreeksen kwam zij uit op een BRONZEN medialle én net als Kiano een selectie voor de Vlaamse en Belgische kampioenschappen er boven op.

Naast een aantal nieuwe, jonge gymnasten waren er Merksemse tumblers die een leeftijdscategorie hoger in wedstrijd uitkwamen. Hierdoor waren ze de opnieuw de jongsten van hun niveau.

Bij de beloften meisjes had KATRIEN BRAET geen enkel probleem met deze situatie ook al had zij in 2012 alles gewonnen bij de miniemen. Twee tumblingreeksen verder stond Katrien opnieuw op nummer 1 met een GOUDEN plak én een selectie voor het VK en het BK verder op het seizoen.

Talentvol dus.

ZINO MERCKX en DYLAN GEYBELS stegen eveneens een reeks, tot bij de junioren jongens, waardoor ook zij als "de jongkies" aan de start kwamen. Ziekte en ongemakken hadden de voorbereiding verstoord waardoor beiden voor gecontroleerde tumblingreeksen opteerden én een selectie nastreefden op meer.

Zino turnde inderdaad sterke uitvoeringen en met ZILVER veroverde ook hij weer een podiumplaats. Dylan deed niet onder voor zijn clubgenoot en zorgde ervoor dat ook hij zijn doelstelling behaalde met een 4de plaats.

Bij de senioren jongens vertrokken zowel PHILIP JANSSENS als BRUCE MOMMERS met gelijkaardige doelen.

Philip verloor in zijn saltoreeks snelheid waardoor zijn eindsprong een tweevoudig gestrekte salto niet goed tot zijn recht kwam. In de tweede rotatie zette hij wel orde op zaken en behaalde zo een BRONZEN medaille. Bruce had in de saltoroutine een mooie verbinding vanuit een tweevoudige salto, maar zijn tweevoudige gehoekte salto aan het eind van de tumblingbaan kostte hem heel wat punten van de jury waardoor hij terugviel naar een 4de plaats.

Beide gymnasten dwepen met hun selectie voor VK en de BK. Tijdens de nakende Provinciale Kampioenschappen van Antwerpen aan het eind van deze maand dient er dus wat worden rechtgezet.

Deze voorronden zijn niet de belangrijkste momenten van het seizoen, maar met hun prestaties bewijzen de Merksemse gymnasten nog maar eens dat zij barsten van het talent.

De volgende wedstrijden zullen uitwijzen hoe zij verder evolueren en dat beloofd.

Bekijk de uitslag van de Provinciale voorronde 1 Tumbling niveau A/B/I (Brugge)

naar boven

2013-01-09 • WISSELBEKER CHAREL VAN SCHEVENSTEEN MET FIERE GYMNASTE

Wisselbeker Charel van Schevensteen met fiere gymnaste na kringkampioenschap 2012

wisselbeker charel van schevensteen

naar boven

2012-12-08 • KLIMOP CURIEUSE QUIZ 2012 LAAT HERSENCELLEN WERKEN

De hoeveelste kwis het nu was op zaterdag 8 DECEMBER kon niet direkt door iemand bepaald worden. Dat JACQUES VAN LANCKER en JOHN NASH opnieuw als KWISMASTERS de volledige voorbereiding op zich namen maakte dat de verschillende kwisploegen zich terdege voorbereiden.

Meerdere thema's en tafelrondes vormden een, leuke, opdracht. Om niet te spreken van de muzikale elementen.

Wij kijken al reikhalzend uit naar een volgende editie.

Bekijk de uitslag van de quiz

naar boven

2012-12-06 • DE SINT, ZIJN PAARD EN PIETERBAAS OP BEZOEK … BIJ KLIMOP R.T. MERKSEM

Op woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 december brachten " DE SINT", zijn paard en " PIETERBAAS " een bezoek aan onze club. Zowel bij de kinderen van de KLEUTERGYM, de GYMKIDS, de JUFFERS, de KNAPEN als de PRECOMPETITIE werden ze met open armen ontvangen. Ze hadden dan ook voor alle kinderen en hun trainers een pakje meegebracht.

Ondertussen stond het paard van de Sint bij de nieuwe verlichting aan de fietsenstalling rustig een worteltje te verorberen. Zoals een paard dat nu eenmaal doet.

bezoek van de sint bezoek van de sint bezoek van de sint bezoek van de sint bezoek van de sint bezoek van de sint

naar boven

2012-11-25 • TIJDENS INTERCLUB ALTIS TUMBLINGCUP WERD EERSTE DOELSTELLING BEREIKT

De dag na het Kringkampioenschap, op zondag 25 november, mochten een aantal Merksemse tumblers, trainers en juryleden al heel vroeg afreizen naar Hulshout voor de interclub tumbling.

Het B-niveau waarin KIARA VERVULSEM voor het eerst bij de beloften meisjes in wedstrijd turnde en NATASJA MOULAERT bij de senioren meisjes turnde verliep in een stormachtige buitentemperatuur. In de sporthal was het aangenaam genoeg zodat de opwarming goed verliep.

Kiara turnde haar drie reeksen naar behoren. De "wachttijd" werd een onderdeel van het leerproces waardoor de derde rotatie niet verliep zoals gewenst. Met een 7de plaats was het echter "taak volbracht" en trainen naar een hogere moeilijkheid toe. Goed zo.

Natasja was ondanks een pak ervaring best zenuwachtig. Dat mocht ook want een doelstelling was vooraf de draad op te pikken van het competitiegebeuren. Ook hier werd de derde rotatie een obstakel en met een 9de plaats moet de evaluatie een oplossing brengen. Geen noemenswaardige problemen dus.

In de namiddag was er ook een eersteling voor KIANO WAUTERS bij de pupillen jongens in het A-niveau. Kiano deed wat van hem verwacht werd en is op de goede weg naar de competitieperiode toe. Met een ZILVEREN medaille ter ondersteuning mocht hij al direkt het podium op.

KATRIEN BRAET moest, of mocht, voor het eerst in de categorie Beloften Meisjes de tumblingbaan op. Het werd "mocht" want ze turnde beide reeksen meer dan behoorlijk. De goedlachse blik liet verstaan dat ze inderdaad als jongste gymnaste, beheerst verscheen in een hogere leeftijdscategorie. Met een podiumplaats en BRONS had zij weer voeling met het succes.

DYLAN GEYBELS moest, of mocht, eveneens in een hogere categorie starten. De juniors jongens. Een uitdaging die vooral de mentale kracht van Dylan én zijn technische vooruitgang onderstreepte, want ook hij was de jongste gymnast in deze categorie. Het werd GOUD en de tevredenheid straalde van Dylan af. Knap.

PHILIP JANSSENS had vorig seizoen, met voldoening, terug aanknoping gezocht met de wedstrijdsport. Bij de senioren jongens ging hij zijn kans opnieuw met twee basisreeksen die een goed fundament zijn voor de nakende competitieperiode. Zo bleek ook, want hij scoorde met een GOUDEN plak.

De eerste doelstelling - het wedstrijdgebeuren terug opnemen - werd voor AL deze gymnasten bereikt. Stabiliteit en continiuteit dus voor onze club.

Yera Van Vlem, Zino Merckx en Bruce Mommers kwamen door ziekte of schoolverplichtingen niet voor in de wedstrijd.

Bekijk de uitslag

groepsfoto

naar boven

2012-11-24 • KRINGKAMPIOENSCHAP EDITIE 2012

Afgelopen weekend werd er in Gymhal Terlinden het aardig wat geturnd. Op zaterdag 24 november was er immers het KRINGKAMPIOENSCHAP editie 2012 van Klimop R.T. Merksem in artistieke gymnastiek waaraan ALLE clubleden konden deelnemen.

De wedstrijd was vooral een evaluatie voor de lesgevers, de trainers en de gymnasten zelf. De trainers zorgden ervoor dat niemand boven zijn/heer eigen mogelijkheden moest turnen. Zo waren er drie moeilijkheidsgraden, verschillend van niveau.

Tijdens de voormiddag waren de GYMKIDS aan de beurt. Zowel de jongens als de meisjes trachten ernaar het beste van zichzelf te geven. Sommigen gefocust anderen veeleer rustig en ontspannen. De ongelijke of de gelijke brug, de balk, de paardsprong, de rekstok en de oefening op de vloer … alle turntoestellen werden gebruikt.

In de namiddag was het dan de beurt aan KNAPEN en JUFFERS. Ook hier een zelfde benadering. Het werd al snel duidelijk dat ook in deze leeftijdscategorie de ene gymnast meer ervaringrijk is of over meer technische turnbagage beschikt. De juryleden mochten hierover hun evaluatie uitspreken. Zij kweten zich dan ook perfect van hun taak.

Later op de dag verschenen de TURNSTERS en de TURNERS op de vloer. Alle turntoestellen kwamen opnieuw aan bod inclusief het paard met bogen en de Pegasus.

Iedere deelnemer was vooral overwinnaar op zichzelf en dat verdient een medaille! De wisselbeker "Charel Van Schevensteen" blijft daarenboven een kleinood dat die gymnast beloont die de beste uitvoering van haar of zijn moeilijkheid turnde. Dus niet noodzakelijk de hoogste moeilijkheid is hier de maatstaf, wal de beste uitvoering. IEDEREEN komt hiervoor dus in aanmerking.

Maar wie zal het worden?

Op 1 december tijdens de PRIJSUITREIKING dan zullen we het weten!

de jongste deelnemers overleg tussen trainers en juryleden rekenbureau in actie concentratie bij de jury podium bij de turnsters

naar boven

2012-11-17 • TIMING IS DE SLEUTEL

Op zaterdag 17 november namen alle wedstrijdformaties acrogym deel aan de ACROHAPPENING in Kapellen. Alle ingredienten voor het competitiegebeuren zijn dan aanwezig alleen, … de juryleden evalueren alle oefeningen maar plakken er geen direkte score op. Punten, uitslagen en resultaten zijn dan nog ver weg.

De formaties uit onze club brachten zowat alle moeilijkheden die in DE PLANNING zitten voor het wedstrijdseizoen op de vloer. Voor de ene combinatie verliep dit TURNTECHNISCH goed, voor de anderen was de SPANNING van zo'n eerste echte wedstrijdvorm van het goede te veel zo bleek.

Gelukkig is er geen man (letterlijk) overboord. Integendeel de choreografien en de muziekkeuze werden door de evaluatiepanels gesmaakt.

De acrobatsiche delen werden naar waarde ingeschat en geplaatst binnen de kontekst van de competitie en het beoogde niveau. De nodige info werd per formatie verstrekt.

De coach, Patsy Martens, had het druk, maar de POSITIEVE SFEER, de ingesteldheid onder de gymnasten maakte dat er de ganse dag EEN TEAM in Kapellen stond.

Een team dat verder bouwt aan de komende competities. Timing zal dan de sleutel worden. De sleutel die het aanwezige talent en de ambitie stuwt richting de WEDSTRIJDVUURDOOP.

Wij kijken al reikhalzend uit naar 2013.

De formaties: ALEXANDRA BALTA, DORIEN VAN CALSTEREN, EMELY EKMALYAN, FLOR BUELENS, ARISSA BERCKMANS, ELIZA TORRES GONZALEZ, JANA VANDERBECK, MIRTE STESSEL, NINA VAN SCHEVENSTEEN, PENELOPE HARO, SARA STORMS, YASMINE TRUYENS, SHAUNI COENEN en GABRIELA GUJUMAN.

naar boven

2012-11-07 • HERFSTTURNKAMP KLIMOP R.T.MERKSEM OP KOERS

Tijdens de schoolherfstvakantie is er traditioneel het turnkamp in Gymhal Terlinden in een organisatie van Klimop R.T. Merksem.

Gymnasten trainen dan extra om de afwezigheden wegens ziekte, schoolverlichtingen e.d. op te vangen in hun trainingsintensiteit.

Anno 2012 werd duidelijk dat de club daarmee op koers zit richting de competitieperiode.

De buitenlandse coaches NEDKO KOSTADINOV uit Bulgarije en ELENA KRASNOKUTSKAYA uit Rusland gaven het geheel een extra mee, naast de eigen clubtrainers PATSY MARTENS, ALEXIA en ANAIS GUGLOTTO, ELKE VAN DE CASTEELE, CINDY VAN REGENMORTEL en EDDY VAN SCHEVENSTEEN. Of dit nu acrogym , tumbling, de precompetitie of choreografie betrof.

De Merksemse turnclub introduceerde daarenboven haar UNIEK digitaal volgsysteem waardoor elke gymnast en coach, individueel, zijn turnoefeningen omiddellijk kan ontleden, evalueren, corrigeren en eventueel opslaan in een database. INNOVATIE ten top!

Naast de eigen gymnasten waren verschillende en verscheidene gymnasten uit het Belgische turnlandschap ingeschreven van Nidrum tot Antwerpen.

't Is stilaan drummen geblazen op het herfstturnkamp.

Turntechnisch werden weer eens nieuwe elementen ingezet of turnelementen tot een goed einde gebracht.

De week werd afgesloten met een fel gesmaakte " demo " voor de ouders. Zo dat ook zij de nodige impressie kunnen opdoen ivm de vorderingen die ontegensprekelijk geboekt werden.

Headcoach Eddy Van Schevensteen vestigde de aandacht op " de opgave " zowel voor gymnasten als voor de trainers omdat iedereen, op enkelen na, in een hogere leeftijdscategorie én moeilijkheidsgraad aan de slag gaat in het turnseizoen 2012-13.

Op 17/11 e.k. nemen de acrobaten deel aan de ACROHAPPENING in Kapellen en de tumblers reizen af op 25/11 e.k. naar Hulshout voor de ALTIS-TUMBLINGCUP.

Daartussenin is er nog de organisatie van het KRINGKAMPIOENSCHAP voor ALLE clubleden op zaterdag 24/11.

groepsfoto

naar boven

2012-09-30 • DE ZIN EN DE ONZIN VAN BRAINSTORMING

Na de geslaagde start van het turnseizoen 2012-13 is er traditioneel de dag van de BRAINSTORMING, zeg maar de DENKTANK van Klimop R.T. Merksem vzw.

Dan is er een ROUND UP van de gang van zaken. Al een aantal jaren trekken bestuurders, trainers, lesgevers, medewerkers er een volledige dag voor uit om via de sterke- en de zwakke punten van het moment een visie, een beleid op poten zetten gericht op korte- maar ook op lagere termijn.

De laatste jaren speelde het geheel van deze dag zich af op "verplaatsing" in de Antwerpse Kempen, dicht bij Tine's Stoof.

In 2012 werd hiervan afgeweken en was GYMHAL TERLINDEN de uitvalbasis. In deze denktank komen zowel organisatorische, sporttechnische of sociale aspecten aan bod. Ook al bleven enkele stoelen leeg toch is elke "stem" dan evenwaardig én van belang om het DRAAGVLAK van de vereniging beter te maken. Luisterbereidheid naar de opmerkingen of de verzuchtingen van de anderen is het ordewoord.

In de voormiddag stonden er vooral administratieve, promotionele, financiele en organisatorische elementen op het menu.

De sporttechnische structuur werd besproken en later werd gefocust op de toekomst. De toekomst met het COMITE 2014,

dat een aantal personen uit de club verenigd die de organisatie van een specifiek EVENEMENT voorbereiden, uitwerken en tot een goed eind brengen.

De POSITIEVE clubsfeer was ook afgelopen zaterdag duidelijk voelbaar. Natuurlijk moet ook de inwendige mens verzorgd worden, zodat er bij het apperitief en een kaastafel nog meer "gepraat" werd.

Aan het eind van de dag werd nogmaals bevestigd dat Klimop R.T. Merksem vzw een TURNCLUB IS WAAR PIT IN ZIT !

groepsfoto enkele lege stoelen eddy van schevensteen een aandachtig publiek

naar boven

2012-09-24 • KLIMOP R.T. MERKSEM HEEFT START TURNSEIZOEN 2012-2013 NIET GEMIST

Zowel de promotionele acties als de mond aan mond reclame hebben hun doel niet gemist want het is weer drummen geblazen aan de inschrijvingstafel in GYMHAL TERLINDEN.

Veel nieuwe gezichten en gezichten starten, letterlijk, met een "PROEFLES" bij hun eerste stappen in de WERELD VAN DE TURNSPORT. Overijverig, met ambitie of schoorvoetend maar … vooral veel lachende gezichten aan het eind van zo'n training.

Tevreden ouders over de aanpak van de groep jonge en meer ervaren trainers.

Deze eerste weken volop BASISGYMNASTIEK. Voor de meer competitief gerichte groepen liggen deze bouwstenen al op hun plaats en is er training op een hoger niveau. Zowel voor de gymnasten die instroomden als voor diegenen die doorstroomden.

De grote trampolines, de fasttrack, het specifieke kleuterturnmateriaal, de barre met gelijke of ongelijke leggers, het paard met bogen, de pegasus … niets blijft onberoerd.

En toch zitten lesgevers, trainers, medewerkers en bestuurders volgend weekend alweer samen aan tafel om het nog beter te doen tijdens hun jaarlijkse BRAINSTORMING. Om het aanbod van de club nog beter te brengen, nieuwe ideeen op te doen, te evalueren.

Bij de aanvang van het seizoen mogen wij dus stellen dat Klimop R.T. Merksem een Merksemse turnvereniging is waar pit in zit.

naar boven

2012-09-03 • TURNKAMP IN AUGUSTUS BELOVEND VOOR START SEIZOEN 2012-2013

Begin van de maand augustus starten de gymnasten van de pré-competitie en de competitie hun fysieke OPBOUW met een programma vol aan looptraining, kracht en coordinatie. In de tweede helft van de maand werd er dan het TURNKAMP op poten gezet met zowat 6 uren aan training per dag onder leiding van NICOLAY IVANOV uit Bulgarije (acrogym) en NUGZAR DZUKAEV uit Rusland (tumbling), naast de eigen clubtrainers PATSY MARTENS, EDDY VAN SCHEVENSTEEN en CINDY VAN REGENMORTEL. Voor wie overdag niet kon trainen waren er ook AVONDSESSIES waarbij FREDDY BOLSIUS aanwezig was.

't Ging er pittig aantoe!

Bijgesloten vind je filmpjes met de prestaties van de Tumblers. Foto's en filmpjes van de ACROBATEN kun je terugvinden op de FACEBOOK-pagina van de club.

Deze week starten dan ook ALLE LEEFTIJDSNIVEAU'S van KLEUTERGYM tot 55 PLUS … kortom Gymhal Terlinden in Merksem is THE PLACE TO BE.

En jij kom jij ook onze SPECTACULAIRE sport beoefenen?

MOTIVATIE en de WIL om door te zetten zijn elementen die je zelf kan INBRENGEN.

naar boven

2012-08-06 • KEEP CALM AND GO FOR GOLD

Wij waren aandachtige toeschouwers tijdens de OS van 2012 in LONDON.

We mochten we de toestelfinales bijwonen in de O2 arena.

Schitterende impressies en knappe prestaties.

Olympische spelen Olympische spelen Olympische spelen

naar boven

 


Deze pagina werd laatst aangepast op • Copyright © Klimop-RT-Merksem, alle rechten voorbehouden • webmaster : webmaster@klimop-rt-merksem.