Grote gymhal met verende turnvloer 14m x 14m type Gymnova, trekloungesystemen + looploungesystemen, topwedstrijdtumblingbaan in glasvezel, type Skakuun 35 meter lengte

Inschrijvingsinfo

Online Inschrijven

Ook nu kunt u nog steeds online inschrijven via dit formulier

Even voorstellen

IN ONZE CLUB KAN IEDEREEN TERECHT! … Vanaf 3 jaar!

Van kleuter tot actieve senior: Gymnastiek voor elke sportieveling, elk op zijn/haar niveau.

KLEUTERGYM • GYMKIDS • JUFFERS • KNAPEN • TURNSTERS • TURNERS • GYM 55+ • MINIGYM • TUMBLING • ACROGYM • DEMOTEAM • TOESTELTURNEN • COMPETITIEGYM • EN MEER

Wij bieden u:

 • een vrijetijdsbesteding
 • basis en competitieve gym
 • gemotiveerde en gediplomeerde lesgevers
 • een unieke gymhal
 • sporten en bewegen in een vriendschappelijke sfeer
 • verschillende activiteiten (wedstrijden, turngala, …)
 • een gymmagazine
 • een verzekering
 • 2 gratis proeflessen!
 • een door de stad Antwerpen erkende topsportvereniging
 • Topsportclub, de enigste gymclub in Antwerpen die voldoet aan deze kwalificatie

Klimop-RT-Merksem biedt een kwaliteitsvolle omgeving waar op een gezonde, veilige en respectvolle manier de turnsport beoefend kan worden. Wij bieden mogelijkheden voor zowel recreatieve als de competitieve gymnastiek.

De huidige gymnastiek stelt hoge eisen aan accommodatie en specifiek turnmateriaal. Zowel voor onze recreatieve als competitieve gymnasten is er aangepast turnmateriaal aanwezig. Daarom is onze gymhal voorzien van o.a. een olympische vloer, een fasttrack, een tumblingbaan, twee maxitrampolines, een modern videovolgsysteem …

Maar onze grote troef is de inzet van onze gemotiveerde trainers, coaches en medewerkers om de gymnasten te begeleiden.
Klimop-RT-Merksem is aangesloten bij de Gymnastiek Federatie Vlaanderen v.z.w., de enige gymnastiekfederatie in Vlaanderen, met meer dan 100.000 leden tevens ook de derde grootste sportfederatie in Vlaanderen.

Onze trainers, coaches en begeleiders volgen regelmatig bijscholingen en blijven zo op de hoogte van recente ontwikkelingen van de pedagogische en technische methodes, essentieel voor onze kerntaak, een verantwoorde kennisoverdracht en begeleiding van de gymnasten. Ook onze medewerkers en bestuurders volgen regelmatig bijscholingen zodat een adequate werking van de club als organisatie gegarandeerd is.

Door deze manier van werken dragen we het Q4GYM kwaliteitslabel.

Omdat verantwoord omgaan met kinderen en ethisch verantwoord sporten hoog in ons vaandel staan, onderschrijven we de Panathlon-verklaring van de Vlaamse Sportfederatie, én het project Coole Gymmanieren van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen.

panathlon-logo

CG-logo-naam

Afdelingen

Lidgelden

Het lidgeld omvat de aansluiting bij de federatie, de verzekering, de trainingen (excl. stages) en voor de wedstrijdgymnasten de licenties en wedstrijdbijdragen.

Voor de wedstijdgymnasten moet het lidgeld betaald zijn vòòr 15 augustus. Voor de basisgroepen is dit vòòr 30 augustus.

Voor de pre-competitie en de demo/wedstrijdgymnasten is het mogelijk de betaling van het lidgeld te halveren. De tweede helft dient dan betaald te worden vóór 30 november.

Vanaf vier betalende gezinsleden gelden er aangepaste tarieven. Deze aanpassingen worden berekend op de laagste tarieven van alle betalende gezinsleden. Voor de drie hoogste tarieven betaalt u het volledige lidgeld, voor het vierde hoogste tarief betaalt u 50% van het lidgeld, voor het vijfde 40%, voor het zesde 30%, voor het zevende 20%, voor het achtste 10% en het negende 0%. Vanaf tien
gezinsleden praat u best vooraf met de verantwoordelijke voor ledenbeheer.

Belangrijk voor nieuwe gymnasten:

Na de eerste proefles krijgt u het huishoudelijk reglement, een inschrijvings- en overschrijvingsformulier mee. Het lidgeld moet na de tweede les op onze rekening gestort worden. Op vertoon van het stortingsbewijs van de bank is uw kind verzekerd en kan het mee turnen vanaf de derde les.

Lidgelden voor een volledig seizoen van begin september tot einde juni
Kleuters € 135,00
55-plussers € 100,00
Gymkids, Juffers, Knapen, Turnsters, Turners € 165,00
Minigym € 200,00
Pre-competitie A/B € 250,00
Demoteam € 200,00
Wedstrijdgymnasten € 450,00
Lidgelden voor een aansluiting nà 31 december
Na 31 december wordt er per kwartaal gerekend:

 • bij aansluiting tussen 1 januari en 31 maart betaald u 2 kwartalen
 • bij aansluiting tussen 1 april en 31 mei betaald u 1 kwartaal
Prijs per kwartaal
Kleuters €  45,00
55-plussers €  35,00
Gymkids, Juffers, Knapen, Turnsters, Turners €  55,00
MiniGym €  70,00
Pre-competitie €  85,00
Demoteam €  70,00
Wedstrijdgymnasten € 150,00

Turnkledij

Prijzen turnkledij
Gymkids meisjes maillot – rood / bordeaux € 35,00
Gymkids jongens  singlet lycra + zwarte broek € 40,00
Juffers maillot – rood velours € 40,00
Knapen / Turners T-shirt blauw € 11,00 (enkel T-shirt)
Turnsters maillot – rood velours € 40,00

 Verzekering en verhoogde polis

Klimop R.T. Merksem is verzekerd door een collectieve verzekering afgesloten via de Gymnastiek Federatie Vlaanderen.
Deze verzekeringspolis ligt in het administratiebakje ter inzage voor alle aangesloten leden. Bij een ongeval hebben de verantwoordelijken steeds een verzekeringsformulier ter beschikking.

Wat u kunt doen ? Word vriend van klimop!

Het succes van KLIMOP RT MERKSEM is te danken aan de evenwaardige benadering van zowel het basisniveau, als het recreatieve en het competitieve niveau dat we als gymnastiekvereniging constant trachten te houden. Het aantal clubleden, en met hen een groot deel van onze inkomsten, hangt hier steevast mee samen.

Wat wij echter niet kunnen voorspellen, zeker niet in het huidige besparingsklimaat, is wat het beleid van de overheid voor ons in petto heeft. Nu niet of straks niet. Om de financiële positie van de club iets minder afhankelijk te maken van deze onzekere toestand en om te garanderen dat we kunnen blijven werken met het beste en veiligste materiaal, zouden we een beroep willen doen op iedereen van goede wil, die een gezonde sportieve vrijetijdsbesteding voor de jeugd ziet als een sociaal goed. Wat is er beter dan een gymnastiekclub, waar persoonlijk doorzettingsvermogen en teamspirit hand in hand gaan, om onze jongeren van nu bij te staan zodat ze kunnen uitgroeien tot de gezonde, evenwichtige en verantwoordelijke burgers van morgen.

Daarom hebben we een formule waarbij familieleden, lokale personen, de middenstand en het bedrijfsleven de vereniging, en de gymnasten in het bijzonder, op een leuke manier kunnen ondersteunen. In ruil voor deze steun krijgt u een lidkaart die u recht geeft op een korting voor activiteiten van Gymfed, een abonnement op het clubblad van Klimop en een abonnement op Gymtalk van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen. Natuurlijk wordt u ook uitgenodigd voor alle sport- en nevenactiviteiten.

U wordt een “Vriend van Klimop RT Merksem” door een bedrag vanaf €50,00 te storten op rekeningnummer BE85 0682 0110 8006

Ziet u het nog groter en denkt u aan het sponseren van de club, neem dan contact op met het bestuur van de club. Wij denken graag met u mee om een formule te vinden die u het beste past.

Print Friendly, PDF & Email