Klimop RT Merksem bewijst op BK continuïteit in kwaliteit en mentaliteit

In het weekend van 25 en 26 april werden de Belgische kampioenschappen Acrogym en Tumbling van de Koninklijke Belgische Turnbond gehouden in Mariakerke en Deinze.

Bij de eerste provinciale voorronde stonden er aardig wat formaties in de categorie duo 11 tot 19 jaar aan de start. Slechts 6 haalden de finale. Met in het achterhoofd het feit dat het Merksemse duo noodgedwongen pas gevormd werd in oktober, was het resultaat op dit BK gewoon schitterend. Mede door de mentaliteit en de kwaliteit van zowel de gymnasten als hun coach. Een vijfde plaats met 22,00 punten.

Zondag was het de beurt aan de tumblers in Deinze.
KATRIEN BRAET moest zich ’s morgens ziek afmelden. Spijtig, aangezien het verloop van de wedstrijd met zekerheid een podiumplaats en mogelijk meer had kunnen opleveren. Maar in de toekomst komen er nog voldoende wedstrijden.

Bij de jongens 11 tot 12 jaar ging KIANO WAUTERS als eerste gymnast van Klimop RT Merksem de baan op. Twee goed uitgevoerde rotaties plaatsten hem op het hoogste schavotje met het GOUD. Een resultaat waarmee hij zijn selectie voor het WK bij de jeugd kracht heeft bijgezet.

Zowel DYLAN GEYBELS bij de jongens 15 tot 17 jaar, als BRUCE MOMMERS bij de senioren heren turnden zich via de voorronde naar een plaats in de finale.
DYLAN GEYBELS ging in die finale met twee nieuwe reeksen (tweevoudig gestrekte salto met in elke salto een schroef) resoluut voor de titel. Met de hoogste score van de dag (66,100 punten) behaalde de gymnast een persoonlijk record en de GOUDEN medaille. Een selectie voor het WK bij de jeugd had Dylan al op zak, maar ook hier weer bevestiging was de optelsom van zoveel kwaliteit en mentaliteit hoog.

BRUCE MOMMERS had in de voorronde even moeilijk gehad maar aangezien iedereen in de finale terug van nul punten start kon hij zich volop concentreren op die finaleronde. Bruce zette een drievoudige salto neer, met een paar pasjes bij de landing. Net dit zou hem uiteindelijk van de eerste plaats afhouden. Met het ZILVER was iedereen echter even tevreden.

Na de competitie was er dan ook een leuke sfeer te beleven tussen de supporters, de gymnasten en hun trainers.

[ultimate_gdpr_protection level=2][/ultimate_gdpr_protection]

Uitslag

UITSLAG BELGISCH KAMPIOENSCHAP TUMBLING A-NIVEAU 26/04/2015 (PETEGEM-AAN-DE-LEIE)
CATEGORIE GYMNAST PUNTEN PLAATS
A-NIVEAU
JONGENS 11-12 JAAR KIANO WAUTERS 56.500 GOUD
JONGENS 15-17 JAAR DYLAN GEYBELS 66.100 GOUD
SENIOREN HEREN BRUCE MOMMERS 61.900 ZILVER