ATAC 2016

Acrogym Klimop RT Merksem is veel winnaar op eerste ATAC

Voor de acrobaten van Klimop RT Merksem werd de wedstrijd op de eerste Artgym Try-out Acrobatic Competition ook een confrontatie met het competitiegebeuren in het nieuwe turnseizoen. Heel ver moesten onze gymnasten zich niet verplaatsen, de locatie was immers de sporthal St. Eduardus aan de Bredabaan.

Op zaterdag 3 december mochten de groepen van het C-niveau hun opwachting maken. Karlien Bresseleers, Demi Pynaerts en Laura Houvenaghel maakten hun entree op de wedstrijdvloer. Met een 4de plaats in de categorie 10-20 jaar, eindigden ze net naast het podium. Later was het de beurt aan Arissa Berckmans, Yasmine Alves en Margot Luyckx in de leeftijdscategorie 10 tot 17 jaar. Deze nieuw gevormde formatie deed het goed en de eerste medaille was een feit, Brons.

Zondag 4 december was de tweede wedstrijddag. In het B-niveau namen Gabriela Gujuman en Dimitri Van Deuren de start bij de paren in de categorie 11-20 +. Deze eerste plek gaven ze niet meer af en het Goud werd hun deel. In dezelfde leeftijdscategorie was het even later de beurt aan Flor Buelens en Astrid Houvenaghel. Ook zij deden het uitstekend en eindigden eveneens op het podium met het Brons. Nog was de competitie niet voorbij voor de Merksemse acrobaten want in het niveau van de groepen stond het trio Eliza Torres Gonzalez, Shauni Coenen en Elise Vos op de vloer om hun combined oefening te etaleren. Knap werk want ook hier werd het Goud.

En nog was het niet voorbij … de wisselbeker voor de meeste podiumplaatsen werd ook nog eens verworven! Fiere trainers, een grote schare al even fiere supporters waren getuigen van deze mentale opsteker.

GROEPEN 10-17 MARGOT LUYCKX, ARISSA BERCKMANS, YASMINE ALVES 24,800 BRONS
GROEPEN 10-20 KARLIEN BRESSELEERS, DEMI PYNAERTS, LAURA HOUVENAGHEL 20,720 4DE PLAATS